Ruben van Hoof wint een duel

ELI boekt eenvoudige zege

Lieshout - Koploper ELI heeft de tweede competitiehelft hervat met een simpele overwinning. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd rode lantaarndrager Boerdonk met 7-1 verslagen.

Al na 1 minuut kwamen de Blauwwitten op voorsprong. Jaccy van den Enden draaide de bal fraai bij de tweede paal binnen, 1-0. Direct hierna kopte Tijn van Hout de bal juist naast en zag Niels den Bol zijn inzet op het doelnet belanden. In de 12e minuut viel de tweede treffer door een schot van Ruben van Hoof, waarbij de Boerdonk-goalie verrast werd door het slechte veld. De thuisclub bleef domineren en gaf achterin met de goed debuterende Jesse Relou geen kansen weg. Het was spits Tijn van Hout, die in de 26e minuut uit een voorzet van Van Hoof de 3-0 liet aantekenen. De hardwerkende bezoekers kregen kort voor rust de eerste kans, maar Van Alphen raakte de bal verkeerd. Aan de andere kant was het Jeremy Raaijmakers, die via een van richting veranderd schot de 4-0 binnenschoot.

Ook na rust bleef de thuisclub de bovenliggende partij met goede doelkansen voor Jaccy van den Enden en Joost van Kasteren. In de 57e minuut leidde het overwicht tot de 5-0 door Jeremy Raaijmakers. Namens de bezoekers wist Dennis van Rooij met zijn treffer de score een draaglijker aanzien geven, 5-1. In de laatste vijf minuten kon ELI toch nog twee keer scoren door Van den Enden met een mooie stiftbal en door een strak schot van Pepijn Relou. De jonge snelle Ton Verbakel, die eveneens zijn debuut maakte, lukte dat bijna, maar de Boerdonk-doelman redde.

Na twee weken rust wacht op 25 februari voor ELI de zware uitwedstrijd tegen sv Brandevoort.