De jeugdgroep van Badminton Club Lieshout stond er weer fleurig op tijdens het verkleed badminton.
De jeugdgroep van Badminton Club Lieshout stond er weer fleurig op tijdens het verkleed badminton.

‘Zilverteam’ Badminton Club Lieshout verliest nipt

Sport Sport

Lieshout - Het jongste jeugdteam van Badminton Club Lieshout, dat in de ‘zilver-klasse’ uitkomt heeft een spannende wedstrijd tegen de jeugd van Good Luck-J3 nipt verloren. Met 1-2 ging de wedstrijd uiteindelijk naar de tegenstanders uit Belfeld. De lage eindstand geeft al aan dat er veel gelijke spelen waren in deze wedstrijd. Ondanks dit verlies staat het team op een keurige tweede plaats in de 21ste afdeling van deze categorie zilver.

Badminton Club Lieshout wil graag dat hun spelers al van jongs af aan deelnemen aan de competitie. Daardoor worden ze immers beter en leren ze écht beter badmintonnen. Om die reden heeft de Lieshoutse vereniging zich aangesloten bij de nationale bond: Badminton Nederland. Naast deze nationale bond zijn er in Nederland nog enkele andere bonden, onder andere in Helmond, Den Bosch en Breda. De nationale bond wil de jonge jeugd óók graag aan het competitiespelen hebben, om die reden organiseert zij dit seizoen een (gefaseerde) competitie voor de jongste jeugd, die haar eigen regeltjes heeft. Deze competitie is verdeeld in drie niveaus: brons, zilver en goud.

BCL-J2/MK Sport- Good Luck-J3: 1-2
Het zilverteam van Badminton Club Lieshout bestaat uit Siebe Klomp, Jim Schrama en Teun Scheepers. Zij speelden een spannende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Belfeld. Vooral de dubbelpartij van Siebe Klomp en Jim Schrama tegen Noa van Horck en Joep Hendriks was spannend. Met 11-9 en 10-12 kon er echter geen winnaar worden aangewezen: in deze zilverklasse wordt er géén extra beslissende derde set gespeeld en bij zo’n gelijkspel krijgen beide team géén punten. In de singlepartij van Teun Scheepers werden ook geen punten uitgedeeld. Hij speelde gelijk tegen Siem Thijssen. Van de maximaal te verdelen punten (6) werden er uiteindelijk maar 3 verdeeld.

Badminton en plezier
Bij Badminton Club Lieshout is het, bij de jeugdgroepen, niet alleen competitiespelen en presteren. Naast trainen en wedstrijden spelen is er volop tijd voor leuke nevenactiviteiten. Na de Nieuwjaarsborrel met een glow-in-the-dark badminton was het vlak voor carnaval tijd voor verkleed badminton. Op deze wijze biedt de jeugdbegeleiding vooral veel plezier aan de jeugd.