De spannende wedstrijd tussen BCL-H1/BouwCenter Swinkels en VBSC was reclame voor het badminton !

Herenteam Badminton Club Lieshout sluit seizoen als derde af

Lieshout - In de 12de afdeling van de klasse ‘Mannen, spelend met een veren shuttle-2’ is het Lieshoutse herenteam uiteindelijk op een derde plaats geëindigd. Een prima prestatie die, met een beetje geluk, ook een tweede plaats had kunnen zijn. Tegen VBSC werd er immers gelijkgespeeld, waardoor ze nét niet over hen heen gingen. Opsteker was wél dat twee spelers van het team de individuele ranglijst aanvoeren van deze afdeling.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - VBSC-H2: 4-4
De wedstrijd tussen de nummer 2 uit Veldhoven en de nummer 3 uit Lieshout was een prachtige en intensieve wedstrijd. De Lieshoutse heren begonnen met een achterstand van twee wedstrijdpunten op de Veldhovens/Indiase tegenstander en moesten dus winnen om over hen heen te kunnen gaan. In de eerste dubbelpartijen werd al meteen duidelijk dat de krachtsverschillen minimaal zijn: Bert Manders en Wouter van Vijfeijken wonnen in een driesetter nipt met 21-13, 16-21 en 21-19. Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijckers verloren de laatste set even nipt met 19-21: 1-1 dus na de dubbels. In de daaropvolgende singlepartijen werd de zo gewenste voorsprong tóch gepakt: Wouter van Vijfeijken won van Ian Sha: wederom met een 21-19 er tussen. Ook Bert Manders én Laurence Roijackers wonnen, terwijl Ruud van Vijfeijken verloor. Door deze uitslagen kwam een tussenstand van 4-2, in Lieshouts voordeel, op de borden.

Spannend
De laatste twee dubbelpartijen waren intens en spannend. Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers verloren (o.a. met een 21-23 er tussen) en Bert Manders en Ruud van Vijfeijken hadden wéér een derde beslissende set nodig tegen Ian Sha en Balaji Pandurangan. Die beslissende set moest uiteindelijk wéér verlengd worden om een winnaar aan te wijzen. Die kwam er: met 23-25 moesten de Lieshoutse heren een gelijkspel toestaan (4-4) en gelijktijdig hun aanval op de tweede plaats staken. Dat de beide teams ná deze enerverende partij nog één wedstrijd moesten spelen, die ze beide met 8-0 wonnen, was niet meer van belang. De beslissing was gevallen.

Individueel wél op 1 en 2
In het individuele klassement hebben de Lieshoutse heren het wél tot een toppositie geschopt. Bert Manders was zelfs de allerbeste speler van de hele 12de afdeling, op de voet gevolgd door Wouter van Vijfeijken die tweede is geworden in dit klassement. Een mooie individuele prestatie van beide heren, die achter hun de spelers van de teams die hoger zijn geëindigd kunnen terug vinden. Een heel goede prestatie in een sterke afdeling.