BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement met Maud Steegs, Asja Timmers en Hilke Klomp.
BCL-J1/BouwBaar bouwmanagement met Maud Steegs, Asja Timmers en Hilke Klomp. Foto:

Jeugdteam Badminton Club Lieshout start nieuwe competitie

Sport Sport

Het jeugdteam van Badminton Club Lieshout doet dit seizoen mee aan de volledig nieuw opgezette competitie van Badminton Nederland. De landelijke jeugdcompetitie is dit jaar in twee helften (fasen) opgezet en ook nog eens meer georganiseerd op speelsterkte dan op leeftijd. De Lieshoutse jeugd speelt in de categorie D in afdeling 28. In de twee eerste wedstrijden bleek de tegenstand behoorlijk sterk.

Het bestuur van Badminton Club Lieshout had de jeugd graag ingedeeld in de ‘goud’-klasse. Gezien de speelsterkte leek deze klasse het beste voor de spelende jeugd. Badminton Nederland, die de competitie organiseert, heeft echter de leeftijdsindeling nog niet helemaal losgelaten en alsnog leeftijdscategorieën verbonden aan de verschillende klassen. Om die reden moest de jeugd van Badminton Club Lieshout één week voor aanvang van de competitie alsnog een switch maken van de klasse ‘goud’ naar de sterkere categorie D.

Jeugdcompetitie
In deze categorie D speelt de wat oudere jeugd, waarbij de krachtsverschillen al snel groot zijn. Sinds dit seizoen bestaat een team uit (minimaal) drie vaste spelers: in het verleden waren dat minimaal vier spelers. Ook het aantal wedstrijden is daar op aangepast: speelde men in het verleden nog acht wedstrijden: een partij bestaat nu nog uit zes partijen: drie singlepartijen en drie dubbelpartijen. Ook wordt er in deze jeugdcompetitie geen verschil meer gemaakt tussen meisjes en jongens: deze spelen allemaal in dezelfde klasse.

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement – Alouette-J5: 1-5
In de allereerste wedstrijd van het seizoen werd meteen ook het eerste punt binnengehaald. Imke Steegs en Hilke Klomp wonnen samen hun dubbelpartij van Charli Jansen en Jonathan van Hoof. Met 21-11, 19-21 en 21-14 waren zij de sterkste. Deze partij was duidelijk de sterkste van het nieuwe jeugd team: in de andere partijen konden ze geen vuist maken en verloren ze met duidelijke cijfers.

BC Geldrop-J5 - BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0
De tweede wedstrijd van het seizoen heeft geen winnende partijen opgeleverd. Maud Steegs, Hilke Klomp en Asja Timmers speelden voor wat ze waard waren, maar slaagden er niet in om een set binnen te halen tegen de sterke Geldropse tegenstanders. Tóch waren er lichtpuntjes: Hilke Klomp haalde immers in de tweede set 17 punten in de singlepartij tegen Sterre Hagelaar en kwam dus best dichtbij. Ook Asja Timmers deed het goed. Zij haalde 26 punten in de twee sets tegen Isis Vijn.