Tijdens de ALV nam Diony Janssen (rechts) het secretariaat van Badminton Club Lieshout over van Ria Donkers (links).
Tijdens de ALV nam Diony Janssen (rechts) het secretariaat van Badminton Club Lieshout over van Ria Donkers (links).

Jaarvergadering Badminton Club Lieshout met veel besluiten

Sport Sport

Lieshout - De Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van Badminton Club Lieshout is weer goed verlopen. Tijdens de bijeenkomst, waar het bestuur aan de leden inzage geeft in het gevoerde beleid, werden diverse voorstellen gelanceerd, ter stemming gebracht én uiteindelijk unaniem besloten. Doordat de leden de besluiten dragen kan het bestuur van de badmintonvereniging weer goed vooruit.

Bij afwezigheid van voorzitter Stan van Vijfeijken nam Derek Dirven de voorzittershamer ter hand en leidde de vergadering efficiënt. Allereerst werd vastgesteld dat de statuten van de vereniging inmiddels notarieel gepasseerd zijn, nadat ze tijdens de vorige ALV(‘s) door de leden akkoord bevonden waren. De vereniging heet nu écht Badminton Club Lieshout, geschreven met drie losse woorden: een schrijfwijze die al tientallen jaren wordt gehanteerd, maar niet strookte met de oude statuten. Ook werd de wijziging van de huurtijden bekrachtigd, waardoor de zaalhuur nu wat efficiënter wordt ingekocht voor de wekelijkse speelavonden en werden nog wat vrijwilligers geworven om met de vereniging onder andere aan de komende koningsspelen mee te kunnen doen. 

Bezetting
Tijdens de vergadering vond ook een belangrijke personele wisseling plaats. Ná een termijn van ruim 10 jaar (!) heeft secretaris Ria Donkers zich niet meer herkiesbaar gesteld. Gelukkig heeft het bestuur Diony Janssen bereid gevonden om tot het bestuur toe te treden en de secretariaatswerken, die voorheen bij Ria lagen, op zich te nemen. De aanwezige leden hadden alle respect voor het besluit van Ria en dankten haar voor haar inspanningen. Ook waren ze blij dat het bestuur snel weer compleet is geworden en werd Diony Janssen alvast bedankt voor haar besluit om tot het bestuur toe te treden.

Financiën
Ook de financiën trokken de aandacht. Vanwege langzaam teruglopende inkomsten en steeds weer stijgende kosten had het bestuur voorstellen om de inkomstenkant te verbeteren. Zo kwamen de contributie en de competitiebijdragen aan de orde, deze zijn immers al vele jaren niet aangepast. Besloten werd om deze nu opnieuw vast te stellen en vanaf heden jaarlijks aan de orde te laten komen. Op die wijze kan er jaarlijks meer evenwicht blijven tussen uitgaven en inkomsten en hoeven deze niet om de zoveel jaar opnieuw te worden vastgesteld. De uitgaven stijgen immers ook jaarlijks, niet in de laatste plaats vanwege de jaarlijkse indexatie van de zaalhuurkosten, die het grootste deel van het budget van vereniging opslorpen.