Hilke Klomp bezorgde BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement het eerste wedstrijdpunt.
Hilke Klomp bezorgde BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement het eerste wedstrijdpunt.

Jeugdteam Badminton Club Lieshout haalt eerste échte wedstrijdpunten

Sport Sport

Lieshout - In de 62de afdeling van D-D2 categorie (in de landelijke jeugdcompetitie) heeft het Lieshoutse team de eerste wedstrijdpunten binnengehaald. Hilke Klomp had de primeur door haar singlepartij te winnen. Thijs van Sinten en Wessel van Hoof hielpen hun teamgenoten daarna nog eens door als invaller een tweede wedstrijdpunt binnen te halen. De hatelijke ‘0’ is daarmee, tot opluchting van het hele team, van de ranglijst verdwenen.

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement - BC Alouette-J5: 0-6
In de thuiswedstrijd tegen de jeugd uit Son en Breugel waren Asja Timmers en Hilke Klomp al héél dicht bij een setwinst. In de tweede set moesten zij de winst echter met 21-23 laten aan Charli Jansen en Thim Kwok. Asja Timmers was overigens in haar singlepartij óók goed op dreef en wist, in twee sets, 30 punten te maken tegen Charli Jansen. Ook Hilke Klomp deed het met 27 punten, in twee sets, goed in haar singlepartij tegen Thim Kwok. Helaas waren die scores onvoldoende om de eerste wedstrijdpunten binnen te halen.

BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement- BVC’74-J2: 2-4
In de thuiswedstrijd tegen het Cuijkse BVC’74 lukte het dan tóch: de eerste wedstrijdpunten werden binnen gehaald. Hilke Klomp haalde in haar singlepartij het allereerste wedstrijdpunt binnen voor het team. In een spannende driesetter (21-17, 16-21 en 21-19) kon zij Karlijn Huiskamp verslaan. Invallers Thijs van Sinten en Wessel van Hoof zorgden daarna voor een tweede punt, door hun dubbelpartij te winnen. Tenslotte waren Hilke Klomp en Wessel van Hoof nog dichtbij een derde punt: zij verloren, na een gewonnen eerste set, van Jochem Persoons en Lynn van der Zanden.

BC Olympia’56-J4 - BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0
De uitwedstrijd tegen Olympia’56 leverde geen nieuwe wedstrijdpunten op. Toch kon de Lieshoutse jeugd terugkijken op een prima wedstrijddag. Hilke Klomp en Imke Steegs dwongen tegenstanders Sofie Quicken en Zoey Zwiggelaar een derde set af en Hilke Klomp wist in haar singlepartij ook goed bij te blijven. Met 21-18, 21-18 kon zij met opgeheven hoofd van de baan stappen. Ook in de andere partijen werd goed tegenspel geboden, maar konden helaas geen extra wedstrijdpunten worden binnen gehaald, waardoor het team met twee zeer verdiende wedstrijdpunten het seizoen beëindigd.