Afbeelding
Archieffoto

BC De Ganzeveer bezoekt basisscholen Aarle-Rixtel

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Eerder deze maand hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers van badmintonclub De Ganzeveer de gymlessen verzorgd van de basisscholen in Aarle-Rixtel. Dinsdag 5 maart hebben de leerlingen van groep 3 t/m groep 8, van Kindcentrum Breinplein, een actieve en interessante badmintonles gehad. Voor de leerlingen van OBS De Driehoek was dit op maandag 11 maart.

Alle leerlingen hebben erg enthousiast meegedaan en velen kwamen tot de conclusie dat de gymles te kort duurde. Hier waren de vrijwilligers het wel mee eens. In de lessen was een gevarieerd aanbod. Natuurlijk werd begonnen met een warming-up, gevolgd door een tikspel. Zo was iedereen goed warm en kon met de (competitieve) opdrachten gestart worden. Elke groep werd in 3-en verdeeld, zodat ze in kleinere groepjes een spelonderdeel konden doen. Met ren, vang- en gooispelletjes werden de leerlingen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Dit werd afgewisseld met een shuttle of ballon hooghouden. Vooral de ballonnen zorgen voor veel plezier! Alle leerlingen kunnen ook hooghouden met een ballon en het geluid dat je krijgt als je heel hard tegen aanslaat zorgde voor extra plezier.

De gymles werd afgerond met een spelletje en een uitnodiging voor iedereen om eens op donderdagavond mee te komen doen. Dat deze lessen gegeven zijn is een van de acties van de vereniging om extra jeugdleden te werven. BC De Ganzeveer is ook erg blij dat ze, na deze lessen, al verschillende nieuwe leden hebben mogen verwelkomen!