Johan Heurter in actie
Johan Heurter in actie

ATTC’77 6 dendert door

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Tijdens het Paasweekend wordt de competitie weer hervat. De zesde speelronde wordt door drie teams in Aarle-Rixtel op Goede Vrijdag afgewerkt.

Het 2e team van ATTC presteert het gehele seizoen al boven verwachting en kreeg vandaag de nummer laatst uit de poule, Renata 2 uit Eindhoven, op bezoek. Frederieke van de Poel weet bijna niet meer wat verliezen is en is ook op deze avond te sterk voor al haar opponenten. De eveneens sterk presterende André moet alleen zijn meerdere bekennen in oude rot Ben Cornuyt. Doordat Mark Rovers ook één overwinning weet te behalen, en hij samen met Frederieke het dubbelspel overtuigend binnensleept boekt het tweede een keurige 7-3 overwinning waarmee het de knappe tweede plek in de 3e klasse weet vasts te houden.

Een zwaardere avond werd beleefd door Yven Swinkels, Tessa van den Boogaard en Geert-Jan van Duijnhoven, die aantraden tegen Wilvo/ttv Bergeijk 5. Ondanks dat een aantal partijen toch erg dicht bij elkaar zaten ging alles naar de gasten uit Bergeijk. Met een 0-10 nederlaag lijkt het team toch af te stevenen naar degradatie uit de 5e klasse. Het verschil met de nummer 5 is maar liefst 12 punten met nog drie ronden te gaan.

ATTC 6 boekt daar in tegen het beste resultaat van de avond. De gasten van TTV Maashorst 5 uit Uden wisten niet waar ze het moesten zoeken. Conchi Medina Salinas en Gerdi van den Boomen-Rooijakkers laten zien goed in vorm te zijn dit seizoen en winnen alle wedstrijden. De dames winnen samen ook nog eens het dubbelspel. Ervaren kracht Johan Heurter weet ook nog eens twee tegenstanders te slim af te zijn, waardoor er aan het einde van de avond de monsterscore van 9-1 op het bord staat. Dit resultaat past goed in een sterke campagne van het zesde team. Het staat nu stevig op kop in de 6e klasse met een comfortabele 7 punten voorsprong op de nummer twee.