Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Meer schuurinbraken in Nederland; in Laarbeek 13 keer raak

112-berichten

Laarbeek - Elektrische fietsen, barbecues en gereedschap: inbrekers slaan steeds vaker hun slag in schuren en garages. De eerste zes maanden van het jaar is er in Nederland al ruim 5.700 keer ingebroken in dit soort bijgebouwen. Een toename van 8,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Laarbeek was het dit jaar al 13 keer raak, zo blijkt uit uit een onderzoek van Independer op basis van Politiedata.

“Deze fikse toename laat maar weer zien, hoe belangrijk het is om ook schuren en garages goed af te sluiten met fatsoenlijke sloten. Elektrische fietsen en bijvoorbeeld een Green Egg barbecue zijn dure spullen. Verzekeraars vergoeden ook alleen als de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet”, aldus Independer verzekeringsexpert Michel Ypma.

Gemiddeld zijn er in Nederland dit jaar dus meer schuurinbraken. De grootste kans op een schuurinbraak is in Helmond, met 22,4 schuurinbraken per 10.000 huishoudens. In Laarbeek zijn er 13,2 schuurinbraken per 10.000 huishoudens. In vergelijking met 2022 is dit minder geworden, toen waren er in Laarbeek 14,4 schuurinbraken per 10.000 huishoudens.

Bron: Independer