Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

De routes voor ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ in Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De routes in Beek en Donk voor de Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek worden gelopen op vrijdag 20 mei. In Beek en Donk zorgt Jan van Stiphout voor het wel en wee rond deze dag. Jan heeft weer prachtige routes uitgezet. Aanvang ook nu weer tussen 17.30 en 19.00 uur. Er wordt gestart en geëindigd in het Parkpaviljoen in de muziektuin.

De 3 kilometer
Vanaf het Parkpaviljoen wordt langs de vijver richting paden langs het gemeentehuis gewandeld. Via het ontmoetingscentrum wordt de groene long in gewandeld. Waar bij de scouting de rust en controlepost is. De weg wordt weer vervolgd via de groene long en gaat zo via het pad langs de Nachtegaallaan naar de muziektuin en daar worden dan de verdiende medailles uitgereikt.

De 5 kilometer
Deze start richting het kanaal waar dan langs het kanaal naar de Donkse brug wordt gewandeld. Via het pad langs de AA wordt achter het kasteel door gewandeld. Waar men dan op de Gemertseweg uitkomt. Daar oversteken naar Sportcentrum ‘Have Fun Fitness’ waar de rust en controlepost is. Dan langs het kanaal richting industrieterrein Beekerheide naar de nieuwe wijk Beekse Akkers waar via mooie wandelpaden richting het Heuvelplein wordt gewandeld. Via de Koppelstraat weer de muziektuin in naar het Parkpaviljoen, waar de beloning wacht.

De 10 kilometer.
Dit is ook weer een prachtige route. Volg voor het eerste stuk de 5 kilometer-route. Maar ga bij de Beekse brug langs het kanaal richting De Hommel. Daar wordt dan richting het Uitvaartcentrum gewandeld waar kort daarop de rust en controlepost staat. Via de zandweg Rijakkerweg wordt richt Muzenlaan gewandeld. Daar gaat met langs de Goorloop wandelen via een geweldig mooi pad tot aan de Pater Becanusstraat. Daar wordt overgestoken en volgt men nog steeds de Goorloop, via de groene long wordt dan richting de muziektuin gewandeld, waar deze dertiende wandelvierdaagse wordt afgesloten, na eerst de beloning in ontvangst heeft genomen als men tenminste drie van de vier dagen heeft mee gewandeld.