Afbeelding
Foto: Mark Barten

‘Na drie jaar zijn we eindelijk terug.. en hoe!’

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Op 9 juni werd het eerste van de ruim 900 piketpaaltjes de grond in geslagen. Het startsein voor WiSH Outdoor 2022 was daarmee afgegeven. Over ruim een week moeten er weer 60.000 bezoekers staan te springen op festivalterrein de Aa. Op 1, 2 en 3 juli is het dan weer tijd voor het grootste evenement van Laarbeek. 

Op een tien hectare groot festivalterrein en een zes hectare grote camping gaat het volgende week allemaal gebeuren. Na een periode van drie jaar zonder WiSH staat Laarbeek vol enthousiasme te wachten op wat er allemaal komen gaat. “Dit is echt een investeringsjaar om te laten zien wat we allemaal kunnen. Na drie jaar zijn we eindelijk terug.. en hoe! Mensen moeten na deze editie zó enthousiast worden dat ze er ieder jaar bij willen zijn. We gaan er in ieder geval volle bak voor en ik denk dat je heel weinig festivals tegen komt waar het zo goed is aangekleed als op WiSH Outdoor”, vertelt Tim Klomp Bueters, eigenaar van Bromios en organisator van WiSH Outdoor.

Voorbereidingen
Na de voorbereidingen die bijna een jaar duren, duurt de opbouw van WiSH zo’n drie weken. Eerst worden de piketpaaltjes de grond in geslagen, vervolgens de rijplaten gelegd, komen de kantoorunits, de personeelstent, het secretariaat en daarna het steigerwerk en de tenten. Als dat allemaal staat komt de decorploeg en die zorgen er in twee weken tijd voor dat het er fantastisch uit komt te zien. “Momenteel zijn er dagelijks zo’n 60 tot 70 man aan het werk op het terrein, maar in de loop van volgende week loopt dat op tot zo’n 300 tot 400 man. Met z’n allen leveren we ontzettend veel werk en dagen van 08.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ‘s avonds zijn niet gek. Iedereen heeft er zin in en energie voor en daar krijg ik echt kippenvel van, om al deze mensen weer te zien op ons festivalterrein. We kunnen niet wachten tot het volgende week is. We hebben een heerlijk publiek, topartiesten en het is te hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.”

Tekst gaat verder onder de video


Bij de organisatie van WiSH komt het lokale vaak terug. “Laarbeekse bedrijven doen hier ontzettend veel. Van het aansluiten van de toiletgroepen en het bouwen van de tenten tot het aanleggen van internet. Ook werken er heel veel Laarbeekse vakmensen in de bouwploeg en dat zijn echte toppers. We werken met een hele vertrouwde en fijne club van professionals en vrijwilligers samen om er weer een succes van te maken. Het mogen werken met deze groep is het mooiste wat er is en daar ben ik ontzettend blij mee. Het is niet zomaar iets wat we presteren, hier kunnen we als Laarbeek zijnde echt trots op zijn.”

Passen, puzzelen en meten
Ze doen er alles aan om te zorgen voor zo min mogelijk overlast en hopen op begrip uit de buurt. “We geven rondleidingen aan de KBO, er is een buurtbewonersbijeenkomst en doen veel geluidsonderzoeken en -metingen zodat er zo min mogelijk overlast komt. Ook doen we nog steeds veel voor goede doelen en scholen in onze regio. Dat zijn allemaal dingen waar we ook mee bezig zijn, maar niet meer zo mee te koop lopen. Zover als het kan loopt alles nu op schema. Het is wel wat passen, puzzelen en meten na corona, maar het komt goed. The show must go on!”

Nog geen tickets voor WiSH? Bestel ze snel via www.wishoutdoor.com!