Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Muziektuinconcert met voor elk wat wils

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Door de Stichting MuziektuinPodium wordt zondag 17 juli weer een concertmiddag georganiseerd in de Muziektuin van Beek en Donk. De organisatie heeft het programma weer zo gevarieerd mogelijk proberen te maken met voor elk wat wils.

De concertmiddag wordt om 12.00 uur geopend door De Ekkermuzikanten uit Beek en Donk. Deze blaaskapel is één van de eerste buurtorkesten van Beek en Donk en vormt een onderdeel van de buurtvereniging ‘De Oude Toren’. Zij zijn in november 1986 gestart met hoofdzakelijk beginnende muzikanten en tijdens het daarop volgende carnaval reeds een eerste optreden uitgevoerd. Vanaf het begin staan zij onder muzikale leiding van Piet Diender en zij spelen allerlei soorten muziek.

Om 13.00 uur vervolgt Koskoier uit Gemert het programma. Dit koor werd in 1975 opgericht door acht jonge mensen en was oorspronkelijk bedoeld als kerkkoor. De groep is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een volwassen koor met verschillende grote producties op haar naam en staat onder muzikale leiding van Stijn Rutten.

Om 14.00 uur volgt een optreden van ODE Laarbeek. Dit OverDagEnsemble is een regionaal seniorenorkest dat is opgericht in 2009. Door de jaren heen zijn zij uitgegroeid tot een volwaardig orkest met zo’n 43 muzikanten uit verschillende plaatsen in de regio. Zij hebben een specifiek eigen repertoire en staan onder muzikale leiding van dirigent Hubert Geurts.

Als afsluiting van het programma start om 15.00 uur de NightCats BigBand uit Eersel. Geen ouderwets bigband repertoire, maar hippe stukken en oude ‘standards’ in een nieuw jasje. Dat is waar de enthousiaste muzikanten van de NightCats BigBand om bekend staan. De band speelt onder leiding van Patrick Schmidt groovy, thematische stukken, afgewisseld met mooie rustige momenten. Kortom, de NightCats BigBand bruist, met een moddervet geluid, vol van energie.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen en te genieten van een gezellig samenzijn op het terras in de Muziektuin. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op www.muziektuinpodium.nl.