Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Concertmiddag in Muziektuin

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Door de Stichting MuziektuinPodium wordt zondag 26 juni wordt weer een concertmiddag georganiseerd in de Muziektuin van Beek en Donk. De organisatie heeft wederom getracht er een gevarieerd programma van te maken met voor elk wat wils.

De concertmiddag wordt om 12.00 uur geopend door Muziekgroep Nooit Gedacht uit Gemert. In 1987 heeft Jacqueline Verhofstad het initiatief genomen om muziek te gaan maken met mensen met een functiebeperking op het verstandelijk vlak en heeft toen samen met VOGG regio Gemert (KansPlus) de groep opgericht. Het Groot Orkest van deze muziekgroep telt momenteel 35 enthousiaste muzikanten en 22 vrijwilligers die ervoor zorgen dat de repetities en optredens altijd goed verlopen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek, waarbij natuurlijk de songs van Jan Smit, Frans Bauer, Nick & Simon en Guus Meeuwis niet ontbreken. 

Om 13.00 uur vervolgt Muziekgezelschap Sonore het programma. Dit muziekgezelschap uit Son en Breugel werd opgericht in 1991 en speelt onder leiding van dirigent Tini van Dommelen musicalmuziek, filmmuziek, popmuziek, marsen, polka’s, gedragen nummers, lichtklassieke en swingende muziek. Het orkest bestaat uit 23 leden en heeft momenteel een nagenoeg complete bezetting, maar onder anderen klarinettisten zijn nog zeer welkom. Om 14.00 uur volgt een optreden van het Shantykoor De Klotvaarders uit Deurne. Dit koor is in 2008 opgericht en bestaat momenteel uit meer dan honderd leden en is daarmee het grootste Shantykoor van Nederland. Er is verder een ensemble dat bestaat uit twee accordeonisten, een klarinettist, een altsaxofonist, een pianist en een drummer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Leo van der Heyden en zij brengen de liederen die vroeger onder het werk aan boord van grote zeilschepen werden gezongen. 

Om 15.00 uur start als afsluiting van het programma op het kleine podium bij het ParkPaviljoen een optreden van Lichtstad Brass uit Eindhoven. Dit koperblaasorkest is onderdeel geweest van de Philips Harmonie, maar is sinds 2017 een zelfstandig orkest dat onder leiding staat van dirigent Koen Wijnen. Het orkest bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing. Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.