Kok Jan van de Nieuwnehof met het gastvrije kookduo Lenie en Tinie van der Aa.
Kok Jan van de Nieuwnehof met het gastvrije kookduo Lenie en Tinie van der Aa.

Het Dorpsdiner in volle voorbereiding

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op zaterdagavond 3 september staat er een smakelijk evenement voor Beek en Donk te wachten. De aanmeldingen hiervoor lopen helemaal top en gaan al richting de 200 deelnemers. Toch ontvangt de organisatie nog vragen over wát Het DorpsDiner nu eigenlijk is. 

Het gaat als volgt: Deelnemers kunnen zich inschrijven als eter of als koker. Eters gaan genieten van een driegangendiner op drie verschillende locaties, gewoon bij Beek en Donkse dorpsgenoten thuis. Telkens met andere tafelgenoten. Bij wíe je aanschuift aan tafel en wie de andere tafelgenoten zijn, blijft tot het laatste moment een verrassing.

Als je houdt van kokkerellen, kun je je met een maatje ook aanmelden als kookduo. Dan bereid je thuis een driegangendiner voor zes personen en ontvang je bij elke gang vier andere gasten die bij jullie aan tafel aanschuiven. Kookduo’s worden door de organisatie en lokale ondernemers ruim gefaciliteerd om een zelfgekozen menu, met een passend drankje, naar eigen inzicht en creativiteit te serveren. 

Na het nagerecht kunnen koks én eters nog lekker naborrelen tijdens de gezamenlijke afsluiting bij Café Thuis. Een mooie gelegenheid om de ervaringen van de avond te delen met elkaar.

Tips van Jan
Deze week komt lokale Kookheld Jan van de Nieuwenhof aan het woord. Hij helpt kookduo’s met geroutineerde adviezen. Jan tipt: “Neem vooraf altijd eerst het recept goed door en volg altijd zo goed mogelijk de aangegeven volgorde van het recept. Dat is namelijk niet voor niets zo opgesteld, maar daar kom je vaak pas achteraf achter…als het te laat is dus. Maak een helder en duidelijk stappenplan en leg de keukenhulpen klaar die je nodig hebt. Omdat Het DorpsDiner pas op 3 september plaatsvindt heb je wellicht nog de tijd om het menu een keer van tevoren te bereiden zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Op die manier kun je altijd nog persoonlijke aanpassingen doen wanneer die voor jou beter toepasbaar zijn. Proef altijd je gerecht en als het kan proef dan met twee personen. Is het lekker, dan is het al geslaagd. Vertrouw op jezelf en op je kookkunsten natuurlijk. Schoon klinkt heel simpel maar het werkt wel echt beter. Een schone en opgeruimde keuken is overzichtelijk en geeft je de werkruimte die je nodig hebt tijdens je passie… lekker koken!”

Schuif ook aan!
Als je van gezelligheid, verrassingen en lekker eten houdt en je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, meld je dan vóór 27 augustus aan voor Het DorpsDiner. Dit kan via www.hetdorpsdiner.nl. Op deze website kun je ook terecht voor uitgebreide informatie. Dus of je nu een Beekse Bourgondiër of een Donkse Dineerder bent, je bent van harte welkom op de allereerste editie van Het DorpsDiner.