Afbeelding

Gezonde leefstijl in relatie met diverse gezondheidsklachten

Activiteiten & Evenementen

Lieshout/Mariahout - U bent nooit te oud om te starten met gezonde keuzes. Ook op latere leeftijd valt er veel gezondheidswinst te behalen. Door je manier van leven kun je mogelijk voorkomen dat je een bepaalde ziekte krijgt of je kunt de ontwikkeling ervan beïnvloeden. Hierover organiseert KBO Lieshout en GVO Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout in samenwerking met KBO-Brabant op maandag 7 november een themabijeenkomst, aanvangstijd 13.30 uur in Het Dorpshuis Lieshout. Leden en niet-leden zijn welkom. Toegang is gratis.

Ria van Dijk, diëtiste en gespecialiseerd in gedragsverandering zal de bijeenkomst verzorgen. Zij zegt hierover: “Onze gezondheid is ons hoogste goed. We zouden er alles voor over hebben om deze terug te winnen als blijkt dat we deze (gedeeltelijk) kwijt zijn/raken. Waarom dan niet nu beginnen en voorkomen dat het zover komt? We hebben allemaal een bepaalde aanleg meegekregen in onze genen. Maar dit bepaalt slechts gedeeltelijk je toekomst. Een flink deel heeft u zelf in de hand! Zo kunt u aanleg hebben voor een ziekte of chronische aandoening, maar of het zover komt hangt voor een groot deel af van hoe u leeft: uw leefstijl.”

Een gezondere manier van leven is makkelijker dan u denkt. Ria van Dijk geeft tips om gezond en lekker te gaan eten, zodat u zich beter voelt en u misschien wel van uw medicijnen af kunt komen. Aandacht voor de gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk, maar wat is nou wel en niet gezond om te eten? Welke ingrediënten moet u zeker in huis hebben en wat kunt u beter in de winkel laten liggen? Ook geeft ze tips over beweging in relatie tot voeding. 

Natuurlijk hebben ook ontspanning, slaap, het hebben van zinvolle tijdsbesteding en het gebruik van middelen zoals alcohol, nicotine en drugs invloed op uw gezondheid. De hamvraag is dus ‘hoe zorgt u ervoor dat u het volhoudt?’. Het is fijn om te weten dat een kleine verandering op een van deze gebieden al heel veel effect kan hebben. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan tijdens de inloop van de KBO op dinsdagochtend of per mail naar: educatieKBOLieshout@gmail.com.