Twee items die onder andere geveild worden tijdens de instrumentenveiling.
Twee items die onder andere geveild worden tijdens de instrumentenveiling.

Instrumentenveiling Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning

Algemeen

Beek en Donk - Na het enorme succes van vorig jaar, organiseert Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning dit jaar de tweede editie van de ludieke instrumentenveiling. Alle muzikanten, muziekliefhebbers en O&U-fans kunnen op deze avond bieden op hun favoriete muziekinstrument.

De instrumenten die worden geveild, zijn instrumenten die O&U niet meer gebruikt. De catalogus is ook dit jaar erg gevarieerd, van bespeelbare instrumenten tot een antiek kunstwerk aan de muur. Men kan daarbij onder andere denken aan een oude klarinet of een euphonium. De volledige catalogus met alle kavels is te zien op oenu.nl/veiling. De opbrengst van de muziekveiling zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. 

Alhoewel de vorige editie van de instrumentenveiling online heeft plaatsgevonden, zal deze tweede editie fysiek plaatsvinden op zaterdag 1 oktober 2022. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur, waarna de veiling om 20.30 uur zal starten. In verband met het opvangen van asielzoekers in Muziekcentrum Het Anker, zal de instrumentenveiling plaatsvinden in de kantine van RKVV Sparta ’25. De entree is gratis.