Afbeelding
Foto: Joost Duppen

O&U voor tweede ontmoeting naar Bergeijk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning reist op zaterdag 15 april af naar Bergeijk voor een concert met de Koninklijke Harmonie Echo Der Kempen. Het concert heeft als titel gekregen ‘’t Hermenieke van Bergeijk’, wat verwijst naar het clublied van beide verenigingen. Het is de tweede ontmoeting van beide orkesten, omdat de Bergeijkenaren in 2019 in Muziekcentrum Het Anker te gast waren voor een concert. 

Door die succesvolle zondagmiddag in 2019 was al snel duidelijk dat O&U ook graag een keer naar Bergeijk wilde komen voor een concert. Plannen werden gemaakt voor 2020, maar helaas moesten die gecanceld worden vanwege corona. Even later werd theater De Kattendans grondig verbouwd waardoor de plannen nog even in de wacht stonden. Maar nu is er dan toch een datum waarop er zal worden opgetreden in een compleet vernieuwd theater De Kattendans.

Net als het vorige concert, heeft het komende concert ook de titel ’t Hermenieke van Bergeijk’ gekregen. Het staat symbool voor enkele raakvlakken tussen beide harmonieën. Ten eerste en overduidelijk is het liedje ’t Hermenieke van Bergeijk wat verwijst naar Bergeijk en wat voor beide harmonieën al decennia lang het clublied is. Het wordt gezongen en gespeeld ter afsluiting van concerten, bij het behalen van successen of gewoon bij gezellige momenten in de vereniging.

Dan is er nog de connectie met de burgermeester van Laarbeek. Zijn roots liggen ook in Bergeijk en was ook mede initiatiefnemer voor het concert in 2019. Net zoals het college van Laarbeek hun collega’s uit Bergeijk uitnodigde in 2019, heeft Bergeijk nu het college van Laarbeek uitgenodigd.

Programma
Het concert begint om 20.00 uur en O&U zal als eerste spelen. Op het programma staan drie stukken, waarvan twee met een Spaans karakter. Een daarvan is het ‘Il Concerto’ van de Spaanse componist Oscar Navarro, wat een muziekstuk is voor orkest en solist. De soliste is O&U- klarinettiste Jonie Pijpers, die op wervelende wijze de Spaanse muziek zal laten klinken. Dat doet Echo Der Kempen ook in de tweede helft van het concert met muziek van de Spaanse componist Ferrer Ferran. Daarnaast zullen zij ook nog twee andere werken ten gehore brengen. Ter afsluiting klinkt uiteraard nog het ’t Hermenieke van Bergeijk’, maar dat mag al geen verrassing meer zijn.

Wilt u graag komen luisteren op zaterdag 15 april in theater De Kattendans in Bergeijk? Koop dan kaartjes via de website van het theater: www.kattendans.nl.