Opening poort tijdens Koningsdag 2019
Opening poort tijdens Koningsdag 2019 Foto: Zorg om het Dorp

Koningsdag Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Na een geslaagde, drukbezochte en zonnige Koningsdag vorig jaar, is het op donderdag 27 april weer zo ver! Dan wordt Koningsdag weer gevierd op het Oranjeplein in Mariahout.

Op en om het Oranjeplein worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud in samenwerking met de Oranjebar. Ze beginnen om 12.30 uur met een samenkomst op de parkeerplaats van het Oranjeplein tegenover het openluchttheater. Daar wacht de harmonie iedereen op om Koningsdag in Mariahout te openen, gelijktijdig met het hijsen van de vlag.

Huifkar, brandweerwagen, spelletjes, schminken en pannenkoeken
Voor alle kinderen is er een Oud-Hollands spelletjesparcours en zijn er luchtkussens. Om de honger te stillen kunnen de kinderen pannenkoeken komen eten. Ook kan iedereen mee op de huifkar die de hele middag aanwezig is óf klim je in een ouderwetse brandweerwagen. Dit alles is gratis en hier hoeven de kinderen zich niet voor aan te melden. Ook is de Jeu de Boulesvereniging aanwezig en wordt er volop gespeeld op de Jeu de Boulesbaan. Daarnaast is er om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur een rondje Koningsdagbingo! Deelname is gratis en er zijn ook nog leuke prijsjes mee te verdienen! Belangstellenden, jong en oud, zijn van harte welkom.

Vrijmarkt
Daarnaast nodigen ze alle kinderen uit om kleedje mee te nemen en op de boulevard van het Oranjeplein hun kraampje te openen op de vrijmarkt. Aanmelden is hier niet voor nodig.

Horeca
De Oranjebar is geopend en er is een groot terras op straat zodat iedereen gezellig een drankje kan doen. Het eerste kopje koffie of thee met wat lekkers is gratis. Het lekkers wordt verzorgd door Aandagtig. Aandagtig is geopend. Frietje Brabant staat er deze middag met hun frietkar en Debby’s IJsjes is deze middag aanwezig voor een verfrissende ijsco. Pompoen & Aubergine is aanwezig met een kraam met allerlei lekkernijen. Cafetaria ‘t Pleintje is ook geopend. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde Koningsdag zijn aanwezig! Zij zien jullie graag op het Oranjeplein.