Muziektuin
Muziektuin Foto: F. Jansen

Start zomervakantie met het Muziektuinconcert

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – De Stichting MuziektuinPodium organiseert op zondag 16 juli een concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk. Deze middag wordt de start van de zomervakantie gevierd met een mooi gevarieerd programma.

Het programma wordt om 12.00 uur geopend door het Wellie Smartlappen Koor. Dit koor met zo’n achtentwintig vaste leden uit Mariaheide en omgeving is begin 2007 opgericht en staat momenteel onder leiding van dirigent Petra van den Biggelaar. In een gezellige, gemoedelijke sfeer worden lekkere Nederlandstalige liedjes ten gehore gebracht, zowel smartlappen, levensliedjes als feestnummers.

Om 13.00 uur is het de beurt aan het B-orkest van Harmonie Excelsior uit Gemert. Dit orkest bestaat bijna in zijn geheel uit muzikanten die pas op volwassen leeftijd met muziek zijn begonnen. Zij staan onder leiding van dirigent Antoine Janssen en naast het zo goed mogelijk muziek maken, speelt ook gezelligheid en het sociale aspect bij hen een grote rol. Het is een hechte groep die veel plezier beleeft aan het samen musiceren.

Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van het vrouwenkoor Mignon. Deze groep uit Gemert bestaat zo’n veertig jaar en telt om en nabij achtenveertig vrouwen, die met veel plezier onder leiding van dirigent Alex Rutten een afwisselend repertoire instuderen. Natuurlijk vinden zij het ook geweldig regelmatig een optreden te verzorgen. Hun repertoire is heel breed en bestaat voornamelijk uit populaire muziek, maar ook licht klassiek.

Vanaf 15.00 uur wordt het programma afgesloten met een optreden van de Blazerij De Molshoop uit Nuenen. Na in 1980 te zijn begonnen met het geven van muzikale kleur aan het Nuenens carnaval heeft de band in de loop der jaren deze oude veren afgeschud. Met een vrijwel stabiele bezetting van achttien geestdriftige muzikanten werken zij onder leiding van dirigent Jef Pos aan een repertoire dat nu volledig bestaat uit blues, Zuid-Amerikaans en populaire nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen en te genieten van een gezellig samenzijn in de Muziektuin. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.