Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Lachen gieren brullen bij de eerste Ganzekwekavond

Activiteiten & Evenementen Foto en Video

Aarle-Rixtel - Terwijl de laatste tickets nog gescand worden, stroomt de zaal van de Dreef langzaam vol. Op zaterdagavond 13 januari stond de eerste Ganzekwekavond gepland. Een avond vol lachen, gieren, brullen en fantastisch amusement. 

De kletsavonden staan al jaren bekend om hun fantastische programma. Naast wat lekkernijen, zijn er zelfs een aantal bezoekers die tissues hebben meegenomen om de tranen van het lachen onder hun ogen weg te vegen: het belooft een geweldige avond te worden. Na een openingswoord van prins Thijs d’n Urste en een optreden van de dansmariekes is het tijd om van start te gaan. Grootvorst Mark, onder andere bekend als spreekstalmeester, heeft een eigen nummer gemaakt om de liefde voor carnaval in Ganzegat onder woorden te brengen. Met de klanken van ‘naar het zuiden’ weet hij deze boodschap perfect mee te geven aan het publiek. Na dit daverende optreden halen de hofnarren en dansmariekes de eerste kletser het podium op. Tom van Osch is als bruid net getrouwd met haar geliefde Koos (wat eigenlijk meer een koosnaampje is). Vanaf hakken weet Tom het gehele publiek de hoogte, maar vooral dieptepunten van het huwelijk bij te brengen. Deze veelal herkenbare situaties zorgen voor het nodige gelach bij het publiek. 

Vervolgens gaf de bruid het podium terug aan grootmeester Mark. Traditiegetrouw wordt tijdens de eerste kletsavond de opperganzetrekker of opperganzetrekster gekozen. Dit jaar zal Ria Nooijen na de Laarbeekse sleuteloverdracht officieel de carnaval openen door de kurk uit het ganzetrio te trekken. Vervolgens betrad Twan van Oers de ton als Tijn de Ruiter. Hij had een paard genaamd Flexa gekocht en vertelde over zijn avonturen bij Anky van Grunsven. Daarna betrad Hans Keeris het podium. Als geheel onthouder is hij alles vergeten door zijn geheugenverlies. Zelfs een bezoekje aan de neuroloog leverde de nodige problemen op. 

Amusementsgroep Tlupt oit de hand nam de zaal vervolgens mee op een vliegreis onder leiding van captain Jack en zijn co-piloten. Even leek het uit te draaien op een vliegtuigramp, maar na een lange reis wisten de piloten het vliegtuig toch aan de grond te krijgen. Nu de landingsbaan weer vrij was, kon Jesper van Gerwen als laatste kletser de ton inklimmen. Overigens moest het publiek wel even naar hem zoeken, als Wally uit de bekende boekenreeks was hij namelijk een kei in zichzelf verstoppen. Hij kreeg het publiek zelfs zo ver om luidkeels ‘Hé waar is Wally’ te laten zingen. Nu de stemmen van het publiek opgewarmd waren, kon de laatste amusementsgroep het podium bestijgen. De Penthouseboys brachten, samen met Ad Chatrer uit het publiek, een liefdevolle versie van ‘jij bent de zon’. De zaal kon er niet genoeg van krijgen en daarom werd al snel besloten om een sprookje op te voeren met behulp van de carnavalsvereniging en het publiek. Uiteindelijk zorgde de afterparty nog voor vele uurtjes plezier bij alle bezoekers. Ganzegat kan dus terugkijken op een geweldige avond. Op zaterdag 27 januari staat de volledig uitverkochte tweede Ganzekwekavond gepland. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding