Muziektuin
Muziektuin Foto: F. Jansen

Concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – De Stichting MuziektuinPodium organiseert op zondag 3 september weer een concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk. Wederom staan er vier enthousiaste muziekgroepen op de podia om belangstellenden van hun muziek te laten genieten.

Het programma wordt om 12.00 uur geopend door het populaire blaasorkest Just4Fun uit Eindhoven. De uitgebreide bezetting van circa zesentwintig blazers en vijf slagwerkers, zorgt voor veel power en de geroutineerde muzikanten garanderen de kwaliteit. De ‘bigband’ stijl, met vooral bekende muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig maakt het orkest heel herkenbaar. De naam Just4Fun geeft aan waar zij voor staan; muzikaal plezier voor hunzelf en voor het publiek.

Om 13.00 uur is het de beurt aan TASC Le Jazz Now. Het orkest TASC (Troisième Age Social Club) met een bezetting van 10 muzikanten is ontstaan uit de LeJazz Zomercursus van Stichting European Jazz Movement, bedoeld voor enthousiaste vijftigplussers die graag improviseren. Bassist Bas Cooymans, initiatiefnemer en muzikaal leider, heeft speciaal voor deze bezetting een bijzonder repertoire geschreven. De muziek is eclectisch te noemen met invloeden van jazz, klassiek en pop.

Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van de Popband BEEZ uit Eindhoven. Beez is een enthousiaste band met een vaste bezetting van zes muzikanten. Zij weten het publiek vaak te verrassen met een bijzonder eigen interpretatie in zowel stijl als geluid van een soort muziek die zij zelf kenmerken als eigen en eigengereid werk. Pakkende popsongs, dromerige ballads, jazzy stuff, Franse chansons, fragmenten klassiek; alles komt aan bod, niets is te gek en muzikale uitdagingen worden niet uit de weg gegaan.

Vanaf 15.00 uur wordt het programma afgesloten met een optreden van de Vocal Jazz Group Take Eight uit Mierlo. Take Eight wordt gevormd door acht zangers en zangeressen, begeleid door een combo, bestaande uit piano, drums, gitaar en bas. De groep brengt voornamelijk vierstemmige jazzy songs met veel afwisseling. Ruud van Vlerken is de muzikaal leider van de groep. Het repertoire van Take Eight bestaat uit songs van onder meer New York Voices, Manhattan Transfer, Stevie Wonder en Paul Simon.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen en te genieten van een gezellig samenzijn in de Muziektuin. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website www.muziektuinpodium.nl.