Stijging van diefstallen uit niet afgesloten schuurtjes

NULL

Stijging van diefstallen uit niet afgesloten schuurtjes


Laarbeek - De politie in Laarbeek roept bewoners op om schuurtjes en tuinhuisjes af te sluiten. De laatste maanden vinden opvallend veel diefstallen plaats vanuit niet afgesloten schuurtjes in de gemeente. Alleen al in Aarle-Rixtel was het de eerste vijf maanden van dit jaar vijftien keer raak. Dit terwijl er over heel 2012 drie diefstallen plaatsvonden in het dorp.

In Beek en Donk vonden dit jaar al zes diefstallen plaats, terwijl er over heel 2012 zeven aangiftes van diefstal uit schuurtjes binnenkwamen.

Niet afgesloten
De buit bestaat vaak uit fietsen, maar ook kettingzagen, grasmaaiers en gereedschap worden met enige regelmaat meegenomen. Opvallend is dat de dader(s) in veel gevallen zonder veel moeite toegang krijgen tot de schuurtjes omdat deze niet altijd worden afgesloten. De politie adviseert mensen dan ook om schuurtjes of tuinhuisjes goed af te sluiten.

Verdachte situaties
Ook kan het toepassen van bijvoorbeeld lichtsensoren helpen om een schuur minder aantrekkelijk te maken voor dieven. Daarnaast roept de politie bewoners op om verdachte situaties meteen door te geven via 112.