Seniorenvereniging KBO Lieshout gaat cursus Tai Chi Tao geven

NULL

Seniorenvereniging KBO Lieshout gaat cursus Tai Chi Tao geven


Lieshout - ‘Meditatie in beweging’, zo wordt Tai Chi Tao ook wel genoemd. Het is een rustige vorm van Tai Chi, waarin rekening wordt gehouden met de belastbaarheid van de deelnemers. In de aangepaste oefeningen staat het heilzame effect voorop. Geen grote krachtsinspanningen, terwijl toch alle spieren, pezen en gewrichten aan bod komen.

Komend najaar biedt KBO Lieshout haar leden een cursus van 10 lessen aan onder leiding van Joke van Erp-Brouwers. Zij bezit het diploma Tai Chi Tao en is natuurgeneeskundig therapeut. Om kennis te maken met deze vorm van beweging is er op dinsdag 3 september een informatiebijeenkomst in het Dorpshuis. Aanvang 13.30 uur. De lessen beginnen op woensdag 18 september om 14.45 uur.

Op donderdag 12 september gaan de supersenioren een middag op stap met Wim Daniëls als gids. De bus rijdt richting Eindhoven waar de ontwikkelingen van de stad worden bekeken. Op Strijp-S is een koffiestop en de middag wordt besloten met een gezamenlijke maaltijd in de Hofkamer van het Franciscushof in Lieshout. De kosten zijn 5 euro. De bus vertrekt om 13.30 vanaf het Franciscushof. De verwachte terugkomst is 17.00 uur.

Op maandag 16 september staat een dagreis naar Tiel op het programma. De bus vertrekt om 9.00 uur vanaf het Dorpshuis. Op deze dag staan de praalwagens uitgestald die het weekend ervoor aan het corso hebben deelgenomen. Er is ook gelegenheid om Tiel te bezoeken. Om 15.00 uur brengt de bus de deelnemers naar het Flipjemuseum De dag wordt besloten met een diner in Het witte Huis in Zeeland.

Aanmelden voor activiteiten kan tijdens de Inloop in het Dorpshuis. Iedere dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Loop eens binnen en maak kennis met een dynamische seniorenvereniging.