Afbeelding

Nieuw logo voor basisschool Brukelum

Onderwijs

Nieuw logo voor basisschool Brukelum


Aarle-Rixtel – Elk jaar op 1 oktober viert basisschool Brukelum uit Aarle-Rixtel zijn verjaardag. Deze keer had het feest een extra speciaal tintje. Na 34 jaar werd er een nieuw logo onthuld.

De Brukelum maakt onderdeel uit van de overkoepelende organisatie Eenbes. Alle aangesloten scholen krijgen het nieuwe logo. De Brukelum behoort, samen met De Raagten in Beek en Donk, tot de eerste scholen die dit logo invoeren. “Voor De Raagten was de nieuwbouw een natuurlijk moment om het nieuwe logo te onthullen. Voor ons de verjaardag van de school”, vertelt Minke Westra, directeur van de Brukelum.

De eer om het nieuwe logo onder het doel vandaan te toveren, was weggelegd voor Bram, de oudste leerling van de school en Jeroen, net één dag vier en daarmee de benjamin van de basisschool. Onder luid applaus van leerlingen, leraren en ouders onthulden zij het nieuwe logo. “Het schoolbestuur van de 27 aangesloten scholen bij Eenbes heeft besloten dat alle scholen als een soort herkenbare familie van elkaar naar buiten toe gaan treden. Het nieuwe verhaal wat je krijgt, daar past ook een nieuw jasje bij. Ook komt er een nieuwe nieuwsbrief en, in de loop van de komende maanden, nieuwe materialen van Eenbes.”

Na de onthulling werd uit volle borst het schoollied gezongen en werd er gestart met de feestdag. Een traditie die ondanks de vernieuwingen in stand zal blijven. En het oude logo dat na 34 jaar plaats moest maken? Geen zorgen, het belandt niet op de schroothoop, maar krijgt een mooie plaatsje in de school.