Goed spel Sparta'25 niet beloond

NULL

Beek en Donk - Sparta ’25 is er niet in geslaagd om aan te sluiten bij de topploegen in de tweede klasse F. Hoewel de stand op de ranglijst dit niet zou vermoeden was koploper Heeswijk niet de beter voetballende ploeg. Heeswijk vertrouwde voornamelijk op haar hechte defensie.

De gasten lieten Sparta’25 het spel maken en dat deden de Beek en Donkenaren zeer verdienstelijk. De backs kwamen regelmatig goed over de flanken. Helaas ontbrak het hen dan aan de zo belangrijke zuivere eindpass naar de spitsen.

In de 9e minuut was de zeer goed spelende Erwin van Bommel nog het dichtst bij een openingstreffer voor Sparta’25, maar zijn schot eindigde op de lat.

Heeswijk verdedigde compact en wachtte geduldig de foutjes van Sparta’25 af. In de 27e minuut leverde een counter een corner voor Heeswijk op. Door zwak ingrijpen van de Sparta verdediging en de keeper kon de bal ongehinderd van dichtbij binnen worden gekopt.

In de tweede helft kwam Heeswijk bijna niet meer over de middenlijn. De Spartanen probeerde met de moed der wanhoop nog de gelijkmaker te forceren. Helaas zonder succes. Een onterechte rode kaart voor Sparta tien minuten voor tijd maakte de jacht op de 1-1 niet makkelijker. Toch kregen ze nog enkele kansen. De 0-2 in de 90e minuut was een domper op het goede spel en het harde werken van Sparta zijde. Maar het getoonde spel geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.