Afbeelding

Aanhoudende winst voor BC Lieshout

NULL

Aanhoudende winst voor BC Lieshout



Lieshout - Bouwcenter Swinkels Heren 1 van Basketball Club Lieshout heeft de smaak te pakken. Na de eerste winst sinds lange tijd op 6 december, werd ook zaterdag gewonnen tegen de Yellow Sox uit Bakel. Hopelijk kunnen zij deze trend doorzetten na de rustperiode. En ook Dames 1 is bezig aan een zegereeks, zij wonnen de 3e wedstrijd op rij.


Door de vele blessures zijn de dames van BC Lieshout het seizoen slecht van start gegaan en verloren vele wedstrijden. Deze periode hebben ze nu achter zich gelaten. Afgelopen zaterdag speelden zij een uitwedstrijd tegen Attacus in Veghel. Met het doel om te winnen begonnen de dames, met playing coach, enthousiast de wedstrijd. In het eerste kwart gingen ze daarom ook goed van start. Door het vele bewegen werden goede opties gecreëerd en kwamen ze gemakkelijk tot scoren. Ook de schoten gingen raak. De rebound was ver te zoeken, waardoor Attacus te gemakkelijk de scores kon afmaken. In het tweede kwart kon Attacus door de sterke verdediging moeilijk aan scoren toe komen terwijl de dames van BC Lieshout eenvoudig konden scoren. Attacus zette een andere verdediging in waardoor Lieshout iets meer moeite kreeg om te scoren maar met voorsprong aan de rust begon.

Het derde kwart begon slap voor Lieshout. Hierdoor kon de tegenstander gemakkelijk punten pakken en snel dichterbij komen. Met nog maar 3 punten verschil, volgde een time-out voor Lieshout. De dames van BC Lieshout hadden tactische wissels en door een peptalk werd het sterke spel weer opgepakt en het verschil weer groter gemaakt. Attacus was gefrustreerd, wat zich duidelijk uitte in hun spel. Hiervan maakte de dames van BC Lieshout gebruik, met als resultaat de 3e opeenvolgende overwinning voor de Lieshoutse dames.

Foto: Basketball Club Lieshout heren senioren 1