Afbeelding

De Kneutervergadering bij de Heikneuters

NULL

De Kneutervergadering bij de Heikneuters


Mariahout - De jaarlijkse Heikneutervergadering, van carnavalsvereniging De Heikneuters, werd op zaterdag 27 december gehouden, ditmaal bij ex-Prins Patrick. Dit is ook door de jaren heen een traditie geworden, om de nieuwe prins op de hoogte te brengen van het wel en wee van de Betonnen Heikneuter.


Deze kneutergroep werd opgericht op 12 december 2003 door ex-prins Henk Schepers. De kneutergroep bestaat uit allemaal ex-prinsen van de afgelopen 11 jaar. Om klokslag 21.00 uur werd deze ludieke vergadering geopend door toezichthouder Wim Hagelaars. Samen met ex-prins Patrick en voorzitter van de Kneutergroep Twan van der Linden werd het regelement tot in de puntjes en komma’s toe doorgenomen. Prins Ludwig moest naderhand alle Prinsen op volgorde zetten met geboortedatums erbij, wat niet mee viel, maar wat hij uiteindelijk toch voor elkaar kreeg. De kascontrole verliep moeizaam, doordat de belastingdienst een envelop in de bus had gegooid en nog nooit belasting had ontvangen over het spaargeld. Ze hadden er wel 3 eurocent bij gedaan met het script: ‘Leuker kunnen we het niet maken, maar makkelijker ook niet’. Toen alles onder controle was, werd het glas geheven op het 11-jarig bestaan van deze Kneutergroep.

Ook moest Prins Ludwig een Kneuterke maken, eerst alles op papier uittekenen en daarna moest hij het Kneuterke gaan maken. Deze kneuter wordt vrijdag om 20.30 uur bij Prins Ludwig en Prinses Anne-Marie tijdens het kneuterplaatsen onthult in samenwerking met Kapelleke Moj – Zat. Tot in de vroege uurtjes werd er nog lang nagepraat over toch wel weer een fantastische avond.

?Foto: Kneutervergadering