8e Laarbeekcup tijdens pinksterweekend

Sportnieuws

8e Laarbeekcup tijdens pinksterweekend


Mariahout – Op het voetbalterrein van VV Mariahout wordt op 2e pinksterdag, maandag 25 mei, gestreden om de felbegeerde ‘Laarbeekcup’. De deelnemerslijst bestaat uit jeugdleden van de Laarbeekse voetbalverenigingen ASV’33, Sparta’25, RKVV ELI en VV Mariahout.


Laarbeekcup

Voor de 8e keer wordt de ‘Laarbeekcup’ gehouden. Het sportieve gezelligheidstoernooi wordt gehouden ter afsluiting van het voetbalseizoen. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door ruim 25 vrijwilligers.

ASV’33 winnaar 2014
ASV’33 bleek ook dit jaar weer oppermachtig te zijn met haar elftallen en wist met een indrukwekkend clubtotaal van 95 punten de andere Laarbeekse clubs voor te blijven. De spanning was van de gezichten af te lezen bij het bekendmaken van de uitslag. De beker werd dan ook met luid gejuich ontvangen door de rood-witten formaties uit Aarle-Rixtel. Het toernooi wordt ieder jaar bij een andere Laarbeekse vereniging gehouden. Vorig seizoen vond het plaats op sportpark van Eli uit Lieshout. Kan ASV’33 de titel dit jaar prolongeren of gaat een andere club er met de Laarbeekcup 2015 vandoor?

Toernooiopzet
Sparta’25 speler Jaccy van den Enden (27) is sinds de start in 2007 de drijvende kracht achter het toernooi. Met een team van maar liefst 25 vrijwilligers houdt hij het toernooi beurtelings bij een andere Laarbeekse voetbalclub. “Het begon als een schoolproject in 2007. Vanwege de vele positieve reacties na het eerste toernooi is er in overleg met de verenigingen besloten om het toernooi door te zetten en het ieder jaar bij een andere vereniging te houden. Dit natuurlijk ook met het oog op de kantine inkomsten en de verbroedering van de Laarbeekse voetbalclubs. Het brengt ze dichter bij elkaar. Daarnaast is het voor de teams een toernooi om met hun oude team het seizoen af te sluiten of om te spelen met hun nieuwe team”, aldus Jaccy.

Tijdens deze pinksterdag zijn 24 teams actief, waaronder de F1, F2, E1, E2, D1 en MC. De spelers zijn in de leeftijd van 7 tot 17 jaar. De Laarbeekcup is een verenigingscup, waarbij de resultaten van alle elftallen, zowel wedstrijd- als spelpunten, worden opgeteld. De club die met haar elftallen de meeste punten haalt, mag zich de Laarbeekse kampioen van 2015 noemen.

Op Sportpark van VV Mariahout gaat het toernooi om 9.00 uur van start. Rond de klok van 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij de ‘Laarbeekcup’ wordt overhandigd aan de beste Laarbeekse club van 2015.

De organisatie hoopt op een sportieve en zonnige dag en nodigt iedereen van harte uit om net als voorgaand jaar er een druk bezocht en gezellig toernooi van te maken.