Afbeelding

Ganzeveer kroont clubkampioenen 2015

NULL

Ganzeveer kroont clubkampioenen 2015


Aarle-Rixtel - De afgelopen weken hebben de leden van badmintonclub De Ganzeveer weer gestreden in de clubkampioenschappen. Afgelopen donderdag waren de finales. Er werd gestreden in twee verschillende klassen en in de onderdelen dubbel en singel.


Dubbels
Zowel bij de dames als bij de heren was het aantal inschrijvingen hoog, wat ten goede kwam aan het niveau van de wedstrijden. Bij de dames was er één klasse en hierin waren uiteindelijk Annie Gerrits en Boukje van der Werf de verdiende winnaars. Bij de heren waren er twee klassen gemaakt. In de B-groep waren Vincent de Groot en Stefan Duijmelinck de sterkste en zij gingen aan de haal met de titel. In de A-groep was de spannendste finale van de dag en hier pakten uiteindelijk Stephan Smits en Luc Musters de overwinning met een stand van 21-18 in de derde set.

Damesenkels
In de damesenkel in de B-klasse stond dezelfde finale op het formulier als vorig jaar. Weer bood Charlotte Hendriks goed partij, maar wederom ging de titel naar Wendy Vlamings. Wendy boog in de tweede set een 20-15 achterstand om naar een 22-20 overwinning.
In de A-klasse waren er minder inschrijvingen en hierdoor stond de finale op voorhand al vast. Boukje van der Werf speelde haar eerste finale in Aarle-Rixtel, maar moest toch haar meerdere erkennen in Stefanie Martens, die tevens hiermee haar titel succesvol prolongeerde. Aangezien het voor Stefanie de derde titel op rij is, mag ze nu de wisselbeker houden.

Herenenkels
De verrassing van dit seizoen zat hem vooral in de B-klasse bij de heren. Na zinderende poulewedstrijden en spannende kruisfinales, stonden Jeroen van der Heijden en Vincent de Groot tegenover elkaar in de finale. Vincent pakte knap de eerste set, maar liet zich verrassen door een comeback van Jeroen in de tweede set. Hij herpakte zich echter prima en sloeg zichzelf naar zijn tweede titel deze avond.
Op de wisselbeker van de herenenkel A-klasse zit al jaren een vloek. Diegene die de titel pakt, slaagt er al jaren niet in om deze titel het jaar daarna te verdedigen. Ook dit jaar was dit niet anders. Waar Oskar Martens vorig jaar nog als winnaar uit de bus kwam, was dit jaar Mark van Melick toch echt de sterkste. Echt spannend kon hun finale nooit worden en zo zet Mark een mooie kroon op zijn prima seizoen in het vaandelteam van De Ganzeveer. Nu kijken of hij hem volgend jaar wel met succes kan verdedigen.

Nadat de laatste punten gespeeld waren, werden de kampioenen in de kantine gehuldigd en werd er geproost op de winnaars. Via deze weg wil het bestuur nogmaals alle kampioenen van harte feliciteren!

Foto: (v.l.n.r.) Vincent, Mark, Stefanie en Wendy