WoCom bekijkt mogelijkheden

NULL

WoCom bekijkt mogelijkheden ‘klushuur’ woningen


Laarbeek – Wocom zoekt handige meedenkers. Wonen is duur in Nederland. Heel erg duur. We lopen voorop in Europa op het gebied van woonuitgaven. Dat maakt ons creatief. In een tijd waar zowel de huurder als de verhuurder op de kleintjes moeten letten, ontstaan nieuwe initiatieven. Klushuur is één van die initiatieven waarmee woningcorporaties experimenteren. Ook woningcorporatie woCom wil de mogelijkheid van klushuur(woningen) in haar werkgebied bekijken en zoekt mensen die met haar mee willen denken.


Het idee is eenvoudig: huurders krijgen de mogelijkheid om goedkoper en meer naar eigen inzicht en smaak te gaan wonen door zelf een deel van het onderhoud en/of de renovatie te gaan doen. De naam bestaat al, klushuur, maar de uitvoering verschilt, er zijn allerlei varianten denkbaar. “Wij willen met huurders en potentiele huurders op zoek naar die variant die past bij onze woningen en de toekomstige huurders van woCom,” licht Marion Vereijken toe. Zij is consulent projecten & participatie bij woCom en start binnenkort een werkgroep die de mogelijkheden en onmogelijkheden van klushuur bespreekt. “Als het mogelijk is om koopwoningen goedkoper te maken door er een ‘kluskoop’woning van te maken, zou het dan ook niet mogelijk zijn om een huurwoning goedkoper te verhuren doordat de huurder zelf een deel van het onderhoud of de renovatie doet?”

Projectleden gezocht
Om het klushuurproject concreet te maken, start woCom binnenkort een projectgroep, waarin huurders mee kunnen denken over de vorm. “Net afgestudeerden, gepensioneerden, klustalenten, zzp-ers, iedereen kan zich aanmelden. Ook als je geen huurder bent van woCom.” Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar communicatie@wocom.nl onder vermelding van Klushuur, naam, leeftijd, adres en motivatie. Dan neemt woCom contact met ze op.