Dames VV Mariahout uitgebekerd

NULL

Mariahout – Het eerste dameselftal van Mariahout, die in de voorronde een prima resultaat hadden neergezet door driemaal met de volle winst aan de haal te gaan, moest het nu opnemen tegen Estria 1 uit Escharen.

Mariahout kon niet met het volledige team aantreden; de schoolvakanties en enkele blessures waren daar debet aan. Toch begonnen ze zeer sterk. Joyce en Emy maakten het de achterhoede van Estria behoorlijk moeilijk, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Wel scoorde Estria in de 34e minuut de 1-0. Vijf minuten later kwam de gelijkmaker op het scorebord na een mooie steekpass (bijna niet meer verkrijgbaar), van Emy, die knap werd afgewerkt door Joyce, 1-1. Maar vlak voor rust was het toch Estria die op fortuinlijke wijze weer op voorsprong kwam, 2-1.

De 2e helft, waarin jeugdspeler Kylie haar opwachting maakte en Yvonne haar keeperstalenten voor de eerste keer toonde, en daar ook een compliment voor verdiende, liep de eerste 20 minuten goed. Met 3 aanvallers kwamen er ook goed uitgespeelde kansen, maar de gelijkmaker viel niet. Estria kwam in de 75e minuut wat gelukkig op 3-1, wat tevens de eindstand was.

Zondag staat er weer een competitiewedstrijd gepland voor de dames, thuis tegen Handel.