Afbeelding

Spannende beslissingswedstrijden voor ATTC’77

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De reguliere tafeltenniscompetitie zit er op. Voor de teams van ATTC’77 uit Aarle-Rixtel was het niet zo’n succesvol seizoen met voornamelijk laatste en voorlaatste plaatsen. Alleen het vierde en vijfde team deden het goed met allebei een mooie tweede plek in de vijfde respectievelijk zesde klasse, met als gevolg een promotiewedstrijd op vrijdag 4 december.

Het vierde team speelde bij Flash in Eindhoven tegen Renata 5 om promotie naar de vierde klasse. Door de ongelukkig gekozen datum waren Koos Martinali en Johnny van de Elzen verhinderd. Aan Johan Heurter en Thijs Smulders dus de zware taak de klus met tweeën te klaren. Thijs en Johan speelden een hele goede wedstrijd en wonnen ieder twee partijen. Helaas was noppenspeler Peter Botden voor hen beiden te sterk. Peter Botden werd ook in de dubbel ingezet, zodat die pot kansloos verloren ging. Eindstand: 6-4 verlies. Het was jammer dat Koos of Johnny er niet bij kon zijn, want dan had er zeker meer in gezeten.

Het vijfde team speelde in en tegen Veldhoven. Er werd om en om gewonnen, dus ook hier was het erg spannend. Vincent Braak won twee wedstrijden, Stephan Vergroesen en Jeroen Doensen wonnen ieder één keer. Ook de dubbel was voor ATTC met een gelijkspel als gevolg. Omdat er een winnaar uit moest komen, werden de games geteld en dit viel met 21-19 uit in het voordeel van Veldhoven. Volgend seizoen komen de heren wederom uit in de zesde klasse. Ze krijgen dan versterking van jeugdspeler Werner Doensen, dus misschien zit er dan een promotie in.

Tot slot kon het tweede team degradatie voorkomen in een beslissingswedstrijd tegen Best 1. Jos Beniers leek last van zenuwen te hebben en verloor zijn eerste twee wedstrijden. Gelukkig had Johan Voorhout geen enkele last van spanningen en hij won overtuigend alle drie zijn wedstrijden. Ook Karel van der Putten speelde sterk en won twee wedstrijden. Dit samen met winst in de dubbel maakte dat de zes punten binnen waren. Jos en Karel hoefden hun laatste wedstrijden niet meer te spelen want met de behaalde zes punten was klassenbehoud een feit. Volgend seizoen komen Johan en Jos samen met Mark Rovers en Frederieke van de Poel uit in de derde klasse en neemt Karel van der Putten plaats op de reservebank.