Afbeelding

Kledingbank Laarbeek in nieuw jasje

Algemeen

Beek en Donk – Kledingbank Laarbeek en tweedehands kledingwinkel ViaVia zijn verhuisd naar een groter pand aan Beekerheide 23-c. Morgen, zaterdag 9 januari, wordt de vernieuwde winkel om tien uur geopend. 

Redacteur: Dieuwke Kommerij     Fotograaf: Marcel van de Kerkhof 

Veel ruimte

De koffie en thee staan zaterdag klaar voor alle bezoekers aan de kledingbank: een nieuwe start op een plek met veel meer winkelruimte. Reed je eerder helemaal door naar het einde van de straat, nu is de Kledingbank al snel op links zichtbaar. De kleding hangt goed gesorteerd en op maat te wachten op een nieuwe drager. "Het is zó ontzettend leuk om mensen met een 'big smile' de deur uit te zien gaan met nieuwe kleding”, vertellen de vrijwilligers Jet Scheepers en Danuscha Bernards. Ook is er een speciale hoek ingericht waar mensen goede kleding kunnen afgeven.

Nieuwe activiteiten

De vrijwilligers van de Kledingbank hebben niet stil gezeten. Er staan zelfs allemaal nieuwe activiteiten op het programma voor 2016. “Met ééntje ervan gaan we gelijk van start”, legt Marjan Reusien uit. “Dan gaat het om 'solliciteren zonder juiste kleren'. Mensen met een verwijzing kunnen hier een set representatieve set kleding uitzoeken om te solliciteren. En mocht de missie slagen, en is de baan binnen, dan mag er een nieuwe tweede set kleding worden uitgezocht totdat het eerste salaris binnen is.” Andere plannen die dit jaar van start zullen gaan zijn: de strijkservice in samenwerking met ORO en de buurtkamer waar lekker koffie is en gebuurt kan worden. “Ook gaan we taallessen voor mensen met een andere moedertaal en/of laagopgeleiden verzorgen. Vrijwilligers die zich hiervoor gaan inzetten, krijgen een speciale opleiding”, licht Marjan toe.

Zo trots

Het straalt van de vrijwilligers af. Ze zijn enorm trots op alle mensen die zich inzetten voor de Kledingbank. “Of men nu kleding brengt, helpt bij verhuizing, helpt met andere initiatieven, men gunt de Kledingbank gewoon dat dit goed loopt.”

Wil je meer weten of vriend worden van de Kledingbank? Kijk dan op de site: www.kledingbanklaarbeek.nl of kom langs: zaterdags tussen 10-15 uur of op de woensdag tussen 9.00-11.30 uur en van 13.30-16.00 uur.