Afbeelding

Budoclub Beek en Donk bezoekt toernooien

Sportnieuws

Beek en Donk – Het was een drukke zondag 17 januari voor de judoka`s en coaches van Budoclub Beek en Donk. In de regio stonden diverse toernooien op de agenda. In Mariahout werd een lage banden toernooi gehouden voor beginnende judoka`s, terwijl in Gemert een bondstoernooi werd gehouden voor de wat meer geoefende judoka’s. Op beide toernooien was Budoclub Beek en Donk present. Hieronder volgen de verslagen.

Lage banden toernooi Mariahout
In Mariahout was Budoclub Beek en Donk met 8 judoka’s te gast. Imke Toonen heeft hard gewerkt en behaalde een 3e plaats. Rick Bolwerk liet prachtige worpen zien en werd 2e. Evi Somhorst wist 2 wedstrijden te winnen en behaalde een 4e plaats. Rick van Zutphen had een moeilijke poule en behaalde een 5e prijs. Noortje van de Boogaard won 2 wedstrijden met een ippon en werd hierdoor 2e. Vera van de Boogaard ging met veel enthousiasme haar wedstrijden in, zij kwam op de 5e plaats. Sten Vereijken liet mooie worpen zien en werd uiteindelijk 3e. Gijs de Visscher had een pittige poule maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij behaalde een 4e plaats. Alle judoka’s hebben het erg goed gedaan, gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

Bondstoernooi Gemert
Vanuit Budoclub Beek en Donk was Sven Beckers op dit toernooi vertegenwoordigd. Sven trof een zware poule van 11 tegenstanders. Helaas wist Sven zich niet staande te houden in de eerste twee partijen waardoor hij buiten de prijzen viel. Erg jammer maar weer veel geleerd op dit toernooi. Goed gedaan Sven en op naar het volgende toernooi.