Afbeelding

SplasH!! breidt Juni Watermaand verder uit

Algemeen

Beek en Donk - Het Juni Watermaand evenement SplasH!! wordt dit jaar uitgebreid met een ludieke ‘Botenparade’. Vanaf sluis 6 in Beek en Donk varen deelnemers naar het eindpunt bij de Beekse brug. Langs de gehele route is plaats voor toeschouwers. Alles wat drijft en op welke manier dan ook kan varen is geschikt om mee te doen aan de botenparade. Hoe groter het lint aan boten op De Zuid Willemsvaart, hoe meer vertier en plezier voor deelnemers en toeschouwers. Deelnemen kan in de categorieën gemotoriseerd en ongemotoriseerd. In beide categorieën worden 3 prijswinnaars aangewezen. Het enige criterium is een zo ludiek mogelijk vaartuig te maken.

Botenparade
Met de 11e editie van het zomerse evenement SplasH!! gaan de organiserende Teugelders van Ganzendonck, op zondag 26 juni iets geheel nieuws lanceren. Het wordt een soort van carnavalsoptocht, maar dan op het water. Iedereen die iets creatiefs kan fabriceren wat blijft drijven en kan varen mag zich aanmelden. Hierbij kan gedacht worden aan: rubberboot, kano, surfplank, kartonnen boot, roeiboot, waterfiets, plezierboot, speedboot, loveboat, een vlot, luchtbed, zwemband of een vaartuig gemaakt van allerlei andere materialen. Uiteraard is het de bedoeling dat het vaartuig en de deelnemers ludiek worden aangekleed. Dit kan, net zoals bij de carnavalsoptocht, groots en uitgebreid (denk aan de optochtwagens), maar ook klein (denk aan individuele deelnemers en groepen). De Botenparade legt met hele lage snelheid, aangegeven door de organisatie, het parcours af. Het publiek op de kade kan zo genieten van alles wat voorbijkomt. Aanmelden kan vanaf nu via www.teugelders.nl (kijk bij Aanmelden/Webwinkel en kies voor SplasH! Botenparade). Naast dit nieuwe onderdeel zijn er andere activiteiten en muziek nabij de feesttent aan de Dijkstraat.

Entertainment
Ook in 2016 duurt SplasH!! 2 dagen. Zaterdag 25 juni staat in het teken van muziek en gezelligheid aan het kanaal bij de Beekse brug. In de SplasH!! feesttent is het die avond goed vertoeven. Indien nodig ook lekker verwarmd, wordt het genieten van muziek en een gezellige zomerse avond beleven aan de zuid-Willemsvaart. De Teugelders zorgen voor het nodige entertainment en muziek zodat ook de voetjes van de vloer kunnen. Hierover later meer informatie via alle bekende media.

De Teugelders willen met SplasH!! 2016 een nog grotere bijdrage leveren aan de prachtige Juni Watermaand van Laarbeek. De toegang is beide dagen gratis. Alle informatie komt de aankomende tijd beschikbaar op o.a. de website van de Teugelders.