Afbeelding

WiSH steekt handen uit de mouwen in Mariahout

Algemeen

Mariahout - Het was een drukte van belang op zaterdag 9 april. Op de trimbaan stonden er naast de werkgroep Trimbaan Mariahout ook 8 werkers van WiSH paraat om de baan verder te updaten.

Een hele dag dood hout verzamelen en deze in de houtversnipperaar stoppen, 2,5 km dennenappels wegharken, onderdelen voor de stormbaan aanleggen en noem maar op. Mede dankzij de zon werd het een prachtige dag waar iedereen voldaan op terug kon kijken. Dank aan alle vrijwilligers.

In het dorpsservicecentrum van het Buurthuis waren weer andere groepen actief. Deskundigen op het gebied van computer, smartphone en tablet beantwoordden zeer uiteenlopende vragen van inwoners die om hulp kwamen. Het zoeken naar een wachtwoord om de IPad opgestart te krijgen, het installeren van Outlook op de computers van Zorg om het Dorp, het aanpassen van programma’s op laptop en de printer en het aanmaken en uitleggen van Facebook. Dankzij de hulp van Jimmy, Lisa en Bart konden er bij inwoners van Mariahout veel problemen opgelost worden.

Ook kwam er deskundige hulp om te kijken of het ‘Oranjestraatje’ (van voormalige Rabobank tot aan de Mariastraat) aantrekkelijker, veiliger en leefbaarder gemaakt kon worden. Hierover hadden de bewoners en ondernemers samen al gebrainstormd. Na eerst ter plekke de situatie bekeken te hebben ging architect Marijn Vos aan het schetsen. Hij werd mede geadviseerd door Moira van WiSH, die jarenlang gewerkt heeft in het straatje en dus goed op de hoogte was. Ook Zorg om het Dorp, die dit project begeleidt vanuit de Centrumvisie Mariahout dacht natuurlijk mee. Er is een veel belovend eerste begin gemaakt. Super!

Het project FRWRD van WiSH is een prachtige traditie waarmee diverse vrijwilligersgroepen een ‘steuntje in de rug’ gekregen hebben. Mariahout is blij met jullie. Iedereen is volgend jaar weer van harte welkom.