Dorpsraad Lieshout bezorgd over veranderingen busvervoer Hermes

Algemeen

Lieshout – Dat Hermes de aanbesteding van de concessie in Zuid-Oost Brabant heeft gewonnen is op 15 december 2015 bekend geworden. Dit betekent dat Hermes de komende tien jaar het busvervoer, waaronder ook de buurtbus Laarbeek, in Zuid-Oost Brabant verzorgt.

Inmiddels is bekend geworden wat dit gaat betekenen aan nieuwe buslijnen en de wijzigingen daarin. De definitieve dienstregeling is nog niet vastgesteld omdat ook de NS haar dienstregelingen gaat wijzigen. In het krantenbericht wordt er over gesproken dat buslijn 21 in de avond en de weekenden niet meer door de kom van Lieshout rijdt. Gemakshalve werd er geopperd dat men dan in het weekeinde maar met de buurtbus moest gaan. Het probleem is dat de buurtbus niet in de weekenden rijdt. De consequenties voor de inwoners van Lieshout is dat men, indien men in het weekend met de bus wil reizen, de enige mogelijkheid is om naar de bushalte bij de Bavaria rotonde te lopen en daar op de lijn 121 te stappen. Dit lijkt de Dorpsraad Lieshout onaanvaardbaar en zeker erg lastig als men slecht ter been is. Door hen is meerdere malen aan Hermes en de Provincie gevraagd om duidelijk te maken hoeveel passagiers er in Lieshout gedurende de avond en de weekenden gebruik maken van de bus. Een en ander om duidelijk te krijgen of er inderdaad te weinig gebruik wordt gemaakt van deze bus en of er een andere oplossing denkbaar is. Echter men is tot nu toe niet in staat of genegen deze cijfers aan de Dorpsraad kenbaar te maken. Ten einde raad heeft de Dorpsraad van Lieshout besloten om een aangetekend schrijven aan de Provincie te sturen met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

De Dorpsraad wil graag van de inwoners van Lieshout weten wat zij van deze plannen vinden. Hiervoor kunt u een brief sturen naar hun secretariaat, M. Hubrechsen, Ruitjensakker 14, 5737 HA Lieshout of een mail via de site www.dorpsraad-lieshout.nl.