Afbeelding

“Solliciteren is niet eng. Pak deze kans!”

Algemeen

Subtitel: Op zoek naar werk? Nieuwe mensen nodig?

Laarbeek – Niet hoeven ploeteren op die sollicitatiebrief, maar gelijk in contact komen met werkgevers. Of zien wie er interesse heeft om bij jouw bedrijf te komen werken. Met die laagdrempelige insteek organiseert 'Laarbeek Werkt' op donderdagmiddag 26 mei haar eerste Vacature Café in het Dorpshuis in Lieshout. Van 13.00 tot 17.00 uur.

Werkzoekend?
Op zoek naar werk? Vakantiewerk, tijdelijk werk of toch een vaste baan? Maak dan nu je CV (Curriculum Vitae) in orde. Je levert die in bij de werkgroep 'Laarbeek Werkt' en kunt zo gratis deelnemen aan het eerste Vacature Café in Lieshout. Het zou immers zomaar kunnen dat jij die middag, tijdens een zogenoemd 'klikgesprek', kennismaakt met jouw nieuwe werkgever. Die ingeleverde CV komt dan handig van pas. 'Laarbeek Werkt' geeft jouw CV aan geïnteresseerde werkgevers zodat zij contact met je op kunnen nemen. Zo simpel kan het zijn… Niet vergeten dus!

Quote: “Zoek je werk, laat deze kans dan niet aan je voorbijgaan”

Werkgroep 'Laarbeek Werkt'
De werkgroep 'Laarbeek Werkt' wordt gevormd door drie vrijwilligers: Pascal Béguin, Frans Elling en Esther Béguin – van Koert. Alle drie willen ze graag hun bijdrage leveren om werkzoekenden te ondersteunen. Of zoals Frans zegt: “Wij kunnen niet zorgen voor meer vacatures, maar wél mensen ondersteunen die willen doorstromen naar ander werk.” Zelf deelt hij zijn kennis als arbeidsdeskundige en weet hij de verbinding te maken tussen werkgever en werkzoekende. “Voor die werkzoekende is het vooral belangrijk om de moed erin te houden na de zoveelste afwijzing. Wij kunnen daarbij helpen door interessante workshops te geven en te laten zien dat ze er niet alleen voor staan.” Esther vertelt enthousiast: “Wij hebben in workshops, die een keer per maand gehouden worden, aandacht besteed aan het maken van een CV, aan het voeren van een sollicitatiegesprek en noem maar op. Meestal komen er rond de vijftien mensen, waarvan de samenstelling wel eens verandert, als ze een baan vinden. Zelf bezoek ik ook andere vacaturecafés in de regio. Voor mezelf, omdat ik ook werkzoekend ben én ook om te netwerken voor workshops die we in Laarbeek kunnen organiseren. Voor het Vacature Café in Lieshout rekenen we zeker op honderd man. We willen het plaatselijk houden. Niet moeilijk, gewoon in een ongedwongen sfeer: komen dus!”

Peter Swinkels is gastspreker
“Peter Swinkels, oud-bestuursvoorzitter van Bavaria, is deze middag uitgenodigd als gastspreker”, vertelt Pascal trots. “Als echte inspirator en motivator!” Bedrijven die sowieso komen en dus openstaande vacatures hebben, zijn: Bavaria N.V., APS Personeelsservice Nuenen, Artex B.V., Uitzendbureau Brabant Match Gemert, de Zorgboog Werkboog, Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek B.V., Frans Huybregts, Hommel B.V. Restaurant, Hutten Catering, Zorgboogcentrum Franciscushof, UWV Werkplein, Van Keulen Elektrotechnisch Buro en Van Rooi Meet. Verder is er een vacaturewand opgesteld en zijn er speciaal duizend visitekaartjes gedrukt waarmee de werkzoekende zichzelf kan promoten. “Zoek je werk, laat deze kans dan niet aan je voorbijgaan”, besluit Frans enthousiast.

Werkgevers kunnen zich nog aanmelden
Bent u een ondernemer met minstens één openstaande vacature? Door deelname aan het Vacature Café, kunt u uw vacature snel en eenvoudig invullen. Bel naar: 06-40429394 of naar: 06-53410250. Kijk ook op: www.laarbeekwerkt.nl.