Afbeelding

Janne de Jong genomineerd voor kunstwedstrijd AVROTROS

Algemeen

Beek en Donk – De 20-jarige Janne de Jong uit Beek en Donk zit bij de 20 genomineerden van de AVROTROS kunstwedstrijd, met als thema ‘Ode aan het Naakt’. Jannes werk is samen met 19 andere kunstwerken gekozen uit 3500 inzendingen.

Janne komt uit Beek en Donk en volgt de lerarenopleiding aan Hogeschool De Kempel. In haar vrije tijd tekent ze graag. “Mijn oog viel op een kunstwedstrijd van de AVROTROS. Het was de bedoeling dat er op een originele wijze een tekening, schilderij of beeldhouwwerk met als thema ‘naakt’ gemaakt zou worden. Dit was voor mij een uitdaging: normaal gesproken teken ik portretten. Het was een hele opgave om met een lichaam en een omgeving te werken’’, aldus Janne.

Dat dit goed is uitgepakt, blijkt wel uit het juryoordeel. Afgelopen week kreeg Janne te horen dat haar inzending tot de laatste 20 is voorgeselecteerd. Haar werk is nu tot en met 19 juni te bekijken in Museum De Fundatie in Zwolle. Het verhaal achter haar tekening is als volgt: “Bij 'Naakt' denk ik aan schilderijen uit de Renaissance en Griekse beelden van perfecte vrouwen. Andermans naakt. En toch ziet iedereen dagelijks naakt, namelijk het eigen lichaam met zijn eigen karakteristieken. Naar beneden kijkend in de douche, een beeld dat alleen aan jou voorbehouden is. Dagelijks naakt: het enige naakt zonder taboe. Toegankelijk en banaal.”

Stemmen
Uiteraard wil Janne dolgraag deze wedstrijd winnen. Daarvoor heeft ze stemmen nodig! Help Janne mee naar de winst en ga naar http://web.avrotros.nl/cultuur/kunst/overview/naakten-stemmen#. Op deze site kunt u op Jannes werk stemmen. Op vrijdag 10 juni wordt zowel de jury- als publiekswinnaar bekendgemaakt.