Vlnr: Roel Donkers, de Beek en Donkse scheidsrechter Van de Walle, Joost van der Tol en Erwin von Kriegenbergh

ELI trapt competitie af met overwinning op RKPVV

Sportnieuws

Lieshout - ELI is het nieuwe seizoen goed begonnen. Op het eigen sportpark werd het Helmondse RKPVV met 3-0 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden werden de 3 punten met veel moeite behaald.

Met de routiniers Erwin von Kriegenbergh, Rob Spijkers en Roel Donkers in de startopstelling had ELI in het eerste half uur wel het meeste balbezit, maar het slaagde er niet in om enig gevaar te stichten. Bij de eerste de beste goede aanvalscombinatie was het in de 31e minuut wel raak. Bram Donkers gaf de bal op maat aan de opgekomen Thimos Politis. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Rob Spijkers, die hoog opspringend de 1-0 binnenkopte. Hierna ging het bij de thuisclub wat soepeler lopen. Frank van Erp zag zijn schot nog juist door de RKPVV-keeper over de lat getikt en een inzet van Bram Donkers miste de juiste richting. In blessuretijd van de eerste helft kwam RKPVV bijna op gelijke hoogte toen Verbaarschot alleen op Robin Evers kon afgaan. De ELI-sluitpost wist redding te brengen.

Ook na de rust had ELI het betere van het spel, maar het werd pas dreigend toen nieuweling Willem Slegers in de ploeg kwam. Willem was echter niet altijd gelukkig in zijn aanvallende acties en ook Erwin von Kriegenbergh wist niet tot scoren te komen. De bal viel uit zijn vrije trap op de doellat. In de slotfase met Roel van Mook en Youri van den Bosch in de ploeg stond de voet van de doelman een treffer van Willem Slegers in de weg. Met de krappe 1-0 voorsprong bleef het tot de blessuretijd spannend. Toen was het de in de 2e helft sterke Aaron Hurkx, die de 2-0 inkopte uit een hoekschop van Rob Spijkers. Direct hierna had ELI geluk, dat een snoeihard schot van Verbaarschot tegen de kruising afketste. Diep in blessuretijd werd de 3-0 eindstand bereikt. Na een vloeiende combinatie van Bram Donkers en Rob Spijkers werd Willem Slegers gevonden, die Roel van Mook een niet te missen kans gaf. Met 3 punten op zak reist ELI zondag af naar het uit de 4e klasse gedegradeerde Ollandia.