LETS-ruilkring met Laarbeekse deelnemers

Algemeen Evenementen

Laarbeek – Al twaalf jaar lang bestaat de LETS-ruilkring Gemert-Bakel e.o. Het is een initiatief waarbij je voor elkaar vrijwillig diensten verleent. Hiervoor ontvang je punten (nada's). De LETS-ruilkring bestaat uit ruim 40 deelnemers, waaronder een aantal uit Laarbeek. Op donderdag 22 september staat er een kLETS-café gepland.

Nog volop zomer terwijl het bijna herfst is, daarentegen is de crisis op zijn eind. Wat deze crisis heeft voortgebracht, is dat mensen beseffen dat het ook anders kan. Zie de talrijke initiatieven die de grond uitschieten.

Zo'n initiatief is ook de LETS-ruilkring Gemert-Bakel e.o. Wat doen wij? We ruilen diensten en goederen, waarbij iedereen gelijk is. Een uur is een uur. Dus bijvoorbeeld, je helpt iemand in de tuin en voor die tijd die je hieraan kwijt bent, kun je iemand anders regelen die voor jou bijvoorbeeld de werking van de computer uit komt leggen. Maar net waar je voor kiest, er zijn zoveel verschillende mensen met vele talenten die bij de LETS hun diensten aanbieden voor punten. (Wij noemen deze punten nada's) waarbij het niet uitmaakt welke dienst je levert: alle diensten zijn evenveel waard.

De LETS-ruilkring Gemert-Bakel e.o. bestaat uit ruim 40 deelnemers uit de gemeentes Gemert-Bakel, Veghel, Boekel en Laarbeek, die alle met hun eigen talenten en kunde deelnemen.

De LETS-ruilkring komt regelmatig bij elkaar boven de wereldwinkel in Gemert. De eerstvolgende bijeenkomst, door ons kLETS-café genoemd, is donderdagavond 22 september 2016 vanaf 20.00 uur. Die avond hebben we ook een thema: 'voedselbos'. Een van onze deelnemers geeft daar een korte uitleg over. Interesse om zelf even te ervaren wat wij doen en wie wij zijn? Je bent welkom. Loop eens binnen en wie weet is ook het iets voor jou. Meer informatie vind je op www.ruilkring-lex.nl . Heb je geen internet dan kan je ook even bellen naar Dorothé van Hoof, telefoonnummer: 06-38568017.