Afbeelding

Vrijwilligerspenningen voor Frits en Anny Vorstenbosch

Algemeen Algemeen

Mariahout - Burgemeester Frank van der Meijden heeft afgelopen zondag, namens het college van burgemeester en wethouders, twee vrijwilligerspenningen uitgereikt. De penningen gingen naar het echtpaar Frits en Anny Vorstenbosch uit Mariahout. Na vele jaren neemt het stel afscheid van het Sinterklaascomité Mariahout.

Ruim 40 jaar vormden het echtpaar Vorstenbosch het gezicht van het Sinterklaascomité in Mariahout. Jaarlijks zijn ze vanaf half oktober tot en met 6 december druk bezig met het Sinterklaasfeest. Gedurende al die jaren hebben ze samen bijna alle taken op zich genomen: het inzamelen van geld middels een collecte, de inkoop van snoepgoed en kleding, de verzorging en het wassen van de kleding, het maken van snoepzakken, de organisatie van de intocht en de ontvangst in het Buurthuis en de organisatie van het bezoek van de Sint op de scholen. Bij het maken van de snoepzakken werd ook de familie ingeschakeld. Er zijn heel wat rondjes om de tafel gelopen om de zakken gevuld te krijgen.

Toen Frits en Anny nog in het arbeidsproces zaten, namen ze op 5 december zelfs een vrije dag om op school te gaan helpen bij de ontvangst van Sinterklaas. De ontvangst van Sinterklaas in het Buurthuis is altijd perfect geregeld. Anny zorgt voor heerlijke worstenbroodjes of wat anders, zodat de Sint en zijn Pieten geen honger hoeven te lijden. Frits zorgt voor het vervoer tijdens de rondrit van Sinterklaas door het dorp. Toen Frits een keer geen fatsoenlijk vervoer geregeld kon krijgen, heeft hij Sinterklaas zelf rondgereden in een bakfiets.

Het echtpaar heeft al vaker te kennen gegeven dat ze wilden stoppen met de organisatie van het Sinterklaasfeest, maar ze konden het niet laten om er telkens toch weer een jaar aan vast te plakken. Nu is het zo ver dat ze na ruim 40 jaar definitief besloten hebben om afscheid te nemen van het Sinterklaascomité.

Het Sinterklaascomité is Anny en Frits zeer dankbaar voor het vele werk dat zij voor en achter de schermen hebben gedaan om het Sinterklaasfeest in Mariahout zo succesvol te maken. Een welverdiende Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek voor hen!