Afbeelding

Laarbeekse sterren schitteren in musical Joseph

Cultuur Gemeente

Gemert/Laarbeek - Maar liefst zeven Laarbekenaren schitteren deze week in de Gemertse musical Joseph van Stichting STEMP (Stichting Theater en Musical Producties). De musical is geïnspireerd op het beroemde bijbelse verhaal van Jozef uit het land van Kanaän.

In totaal worden er zeven voorstellingen gegeven. Vier ervan vonden afgelopen week al plaats. De laatste drie staan komend weekend op het programma.

Wie niet weet dat de musical Joseph een amateurproductie is, zou zeggen dat het een professionele productie is. De muziek, het licht en geluid, de kleding en het decor: het is helemaal af. Maar daar blijft het niet bij; ook alle spelers zijn gecast en laten zien dat zij niet voor niets een rol toebedeeld gekregen hebben. Vol passie en overgave nemen zij het publiek mee in deze kleurrijke, vrolijke musical.

Het verhaal
Jozef is de favoriete zoon van zijn vader Jakob, hetgeen de jaloezie wekt van zijn elf broers. Zij verkopen hem als slaaf aan Egypte. Via het huishouden van Potifar belandt hij uiteindelijk in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een vreemde droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, en geeft hem goed advies hoe hij met deze voorspellende droom om moet gaan. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Kaartjes
Helaas zijn er geen kaartjes meer beschikbaar. Alle voorstellingen zijn volledig uitverkocht. Dat belooft wat! Wil je volgend jaar de musical zeker meemaken? Houd dan www.stichtingstemp.nl in de gaten voor de laatste informatie.