Bert Schepers is een van de fanatieke badmintonners bij Badminton Club Lieshout
Bert Schepers is een van de fanatieke badmintonners bij Badminton Club Lieshout

Kerstballentoernooi en Nieuwjaarsborrel Drukke maand voor Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na een drukke novembermaand, volgt ook een hele drukke decembermaand. Naast de doorlopende competities (zowel district als midweek) houdt Badminton Club Lieshout ook een Sinterklaastoernooi (deze vond 30 november plaats), een Kerstballentoernooi (21 december) en een Nieuwjaarsborrel (4 januari). Dit allemaal naast de wekelijkse speelavonden die natuurlijk in december ook gewoon doorgaan.

Competities
Na een drietal rustweken barst de districtscompetitie in december weer in volle hevigheid los. BCL-H1/BouwCenter Swinkels en BCL-U15/Sportpoint Gemert werken in hun klasse deze maand drie tot vier wedstrijden af en spelen a.s. weekend beide een uitwedstrijd. Ook in de Midweekcompetitie staan in december diverse wedstrijden gepland. BCL-M1/Bavaria start met een uitwedstrijd tegen BC Schijndel en BCL-M2/Totaal Service Laarbeek speelt een thuiswedstrijd tegen JFF-M2.

Sinterklaastoernooi
De badmintonners werkten tijdens de speelavond van woensdag 30 november een speciaal toernooi af. Dit toernooi stond geheel in het teken van Sinterklaas en dus waren er ook weer pepernoten te verdienen.

Kerstballentoernooi
Op 21 december vindt weer het jaarlijkse 'Frans Biemans Kerstballentoernooi' plaats. Onder leiding van 'Kerstman' Frans Biemans badmintonnen zowel de jeugdleden als de senioren dan op een speelse wijze om lekkernijen. Kortom: een extra leuke speelavond in een kerstdecor, dat door de aanwezigheid van de Kerstman nog versterkt wordt.

Nieuwjaarsborrel
Op 4 januari houdt Badminton Club Lieshout weer haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. Rond 19.30 uur komen dan zowel de jeugdleden als de senioren samen in de kantine van Sporthal De Klumper om samen te toasten op het nieuwe jaar. Het hoogtepunt van deze bijeenkomst is altijd de benoeming van de 'vrijwilliger van het jaar'. Deze wordt immers jaarlijks daar bekend gemaakt zodat dit plaats kan vinden in de nabijheid van zoveel mogelijk leden. Badminton Club Lieshout koestert haar vele vrijwilligers dan ook en wil met deze benoeming het belang van veel en goede vrijwilligers onderstrepen.

Programma:
Vr. 2 dec. 20:00 uur: BC-Schijndel-M1 – BCL-M1/Bavaria
Za. 3 dec. 19:30 uur: BC Oosterhout-H4 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels
Zo. 4 dec. 13;30 uur: BC Schijndel-U15 – BCL-U15/Sportpoint Gemert
Wo. 7 dec. 20:30 uur: BCL-M2/Totaal Service Laarbeek – JFF-M2