Alle kinderen zijn geslaagd voor deeldiploma 2
Alle kinderen zijn geslaagd voor deeldiploma 2

Ouder-kind en Pietenavond bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Op vrijdagavond 2 december stond de jaarlijkse ouder-kindavond op het programma bij Badminton Club Mixed. De jeugdcommissie had weer hun uiterste best gedaan om allerlei verschillende spellen te verzinnen. Omdat Sinterklaas in het land was hadden de spellen daar allemaal mee te maken. En alsof ze het wisten kwamen er ook nog drie zwarte Pieten op bezoek. Die zetten de heleboel op stelten.

De avond begon met de kinderen uit het eerste uur en natuurlijk ook de Mini's. Eerst werd kort uitgelegd wat de bedoeling was en toen werd er natuurlijk gezongen voor Sinterklaas. Kennelijk ging dat zo goed dat er direct drie zwarte Pieten de zaal binnen stormden. De pepernoten vlogen door de zaal. De Pieten hadden een brief van de Sint bij zich die ze voorlazen aan de kinderen. Daarna konden de spellen beginnen. De Mini's en hun ouders hadden een eigen parcours. De moesten leren schoorsteenklimmen, balanceren op daken en springen van dak naar dak. Natuurlijk allemaal met cadeautjes in de hand. Het ging super goed. De Pieten waren onder de indruk van de kunsten van de Mini's en van hun ouders.

In de rest van de zaal stonden op zeven badmintonbanen allerlei leuke spellen. Natuurlijk was er een pakjesestafette, maar ook shuttle mikken en onzichtbaar badminton werden gespeeld. De Pieten liepen behoorlijk in de weg. Ze probeerden zelf ook mee te doen, maar ze bakten er geen pepernoot van. Gelukkig hadden ze die wel genoeg meegenomen om uit te delen. Na afloop van de spellen gingen alle kinderen met hun ouders en natuurlijk de Pieten naar de kantine. Daar werd nog even gezellig na gekletst en ranja gedronken. Alle kinderen kregen een chocoladeletter.

Deeldiploma
Vorige week had de trainingsgroep van Wendy hun examen afgelegd voor Deeldiploma 2. BC Mixed is sinds kort gestart met deeldiploma's en dit is de eerste groep die examen deed. Na een goede voorbereiding in alle trainingen legden de kinderen een theorie- en praktijkexamen af. Tijdens de ouder-kind-pieten avond kregen ze hun diploma uitgereikt. Ze waren allemaal geslaagd kregen luid applaus van alle andere kinderen, ouders en Pieten. Mirne, Irene, Lieke, Suzie, Rune, Felix, Niels, Marik en Ardan van harte gefeliciteerd!

Kijk voor foto's en meer informatie over de vereniging op www.bcmixed.nl en volg BC Mixed op social media.

Er past veel snoep in een Pietenpet