Bijeenkomst Zelfhulp Verbindt

Algemeen Algemeen

Lieshout - In het Fransiscushof, op het adres Fransiscushof 17 te Lieshout is dinsdagavond 13 december een nieuwe bijeenkomst voor mensen die op een of andere wijze vastlopen in hun leven en niet weten hoe daar mee om te gaan. Mensen die steeds meer in stress en angst gaan leven en daardoor last krijgen van lichamelijke/psychische ongemakken als ze er zelf niets mee doen. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis. De organisatie is in handen van ZelfhulpVerbindt.nl

Weet dat er na donkere jaargetijden weer een lente komt. Je hoeft niet altijd naar binnen te kijken of naar de punten van je eigen schoenen, kijk om je heen of omhoog. Neem in je op hoe mensen naar jou kijken. Zie hun glimlach en uitgestoken handen. Ervaar de spelende kinderen en mensen met een fysieke beperking die geduldig voortschuifelen gebruikmakend van hun loopmiddel. Ruik het versgebakken brood bij de bakker en zie dat de postbode door weer en wind brieven bezorgt. Misschien brengt hij wel een brief naar jouw adres. Adem diep in en ruik de natuur. De lucht van rottende bladeren die weer mest vormen voor het groen van volgend jaar. Voel de zon die nog verbazend veel kracht heeft voor deze tijd van het jaar. Luister naar de vogels of het liefdevolle gesprek dat een passerende man via zijn mobieltje voert. Kijk eens wat vaker in de spiegel en zie dan niet steeds je treurige zelf, je minderwaardige zelf, je weglopende zelf, je beperkte zelf, je opgesloten zelf, je met jezelf ontevreden zelf. Dat ben jij niet, dat weet je maar al te goed. Verwijt jezelf niet dat je niet geworden bent wie je wilde zijn of dat je leven anders verliep dan verwacht. Veracht jezelf niet. Accepteer jezelf.

Als je goed kijkt zie je hoe jij wel bent, je ziet je eigen mooie zelf zoals jij er mag zijn. Vind jezelf alles behalve een zeur die anderen lastigvalt. Kijk naar jezelf en de mogelijkheden die je hebt. Laat je oude ik los en ontvang je nieuwe ik met open armen. Wordt actief en ervaar de kracht, het nut en eigenwaarde van zelfhulp aan den lijve. Praten met een lotgenoot helpt echt je positieve spiegelbeeld te herstellen; makkelijker om te gaan met de situatie waarin je leeft; en het zonder schuldgevoel weer maken van keuzes voor jezelf. Je hoeft het niet alleen te doen. Positieveren kun je leren, samen met ervaringsgenoten die jou ter zijde staan.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden dan kan dat via e-mail ben@zelfhulpverbindt.nl en/of telefoonnummer 085-3036739. Kijk ook eens op www.zelfhulpverbindt.nl/zelfregietool.