Afbeelding

Veel animo voor pr-avonden Omroep Kontakt en DeMooiLaarbeekKrant

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Maar liefst zestig personen hebben zich namens Laarbeekse verenigingen aangemeld om aanwezig te zijn bij de pr-avonden van Omroep Kontakt en DeMooiLaarbeekKrant. De helft hiervan was dinsdagavond aanwezig in het Ontmoetingscentrum. De volgende avond staat donderdag 2 februari gepland in het Dorpshuis van Lieshout.

In 2013 hielden de twee lokale media voor het eerst gezamenlijk een pr-avond. "Toen wij startten met DeMooiLaarbeekKrant hebben we meteen de samenwerking met Omroep Kontakt opgezocht. We zijn allebei een lokaal medium, maar geen concurrent van elkaar. We kunnen elkaar juist alleen maar versterken", vertelt hoofdredacteur Nikki Barten. Voorzitter Adri Vogels van Omroep Kontakt vult aan: "Daarom hebben we samen het initiatief gepakt op pr-avonden te organiseren. We merkten dat verenigingen het soms lastig vinden hoe zij een persberichten moeten schrijven en op de juiste manier aanleveren bij ons." Daarnaast beamen de twee dat het ook belangrijk voor hen is om goed contact te hebben met de verenigingen en organisaties. Nikki: "Dat is ook een reden waarom we dit soort avonden organiseren. Zo maken we het allemaal nog iets persoonlijker."

De aanwezigen kregen voor de pauze te horen wie Omroep Kontakt en DeMooiLaarbeekKrant zijn. Hoe zien deze organisaties eruit? Hoe werken zij? Hoe gaat het proces van radio, televisie en krant maken? Na de pauze werd er dieper ingezoomd op het schrijven van persberichten. Wanneer is iets nieuws? Wat zet je in een persbericht? Hoe orden je dat? Enthousiast en actief werd er deelgenomen aan de avond. Met voorbeeldzinnen konden de aanwezigen beargumenteren waarom iets niet goed geschreven was en suggesties geven voor hoe het dan wel moet.

Aanmelden
Wil je je nog graag aanmelden voor de volgende avond? Dat kan! Mail naar redactie@mooilaarbeek t.a.v. Nikki Barten of info@kontaktfm.nl t.a.v. Adri Vogels. De avond start op donderdag 2 februari om 19.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Je bent van harte welkom!