Afbeelding

Sfeervolle boerenbruiloft in Raopersgat

Algemeen Carnaval

Lieshout - De trouwstoet in Raopersgat vertrok maandagochtend om 10.15 uur bij de Raopershoeve aan de Vogelenzang. Voorop 'Ut Aaw Hermenieke van Liessent', gevolgd door de hoge kar met het boerenpaar Annemarie Rechters en Sjaak Broekman en hun getuigen Manus en Marie van Loen – Teepen. Daar achter de in boerenkleding uitgedoste bruiloftgangers.

Onderweg boden de plaatselijke kasteleins het volk een borreltje aan. Inwoners van verzorgingshuis Franciscushof waren getuige van de geboorteaangifte en doop van de drieling van het vorige boerenpaar Anja en Raymundus van den Elsen. Op Prinsenhof, waar met carnaval de bloemetjes worden buitengezet, was bij Gerda en Martien Gilsing de balkonscene terwijl om de hoftuin een polonaise plaatsvond. Bij de huisartsenpraktijk kon vervolgens een alcoholspuit worden afgehaald. Na het nuttigen van de geurig dampende petazzie voltrok trouwambtenaar Grardje d'n Baecker (Ger van Pelt) na toestemming van Prins Berry I het 39e echt onecht huwelijk. Op uitnodiging van Monseigneur Martinus Zettunkruisky (Tini van Vijfeijken) kwamen Winnetoettienie (Pierre Heesakkers) en Klukkluk (Peter v.d. Burgt) van de Tokkietokkie indianenstam het huwelijk op eigen rituele wijze inzegenen wat voor veel ludieke momenten en een leuke interactie met het publiek zorgde.

De collecteopbrengst is voor werkgroep Onderwijs en Welzijn Lieshout Mariahout voor de te organiseren talentenjacht 'Ongekend talent' voor plaatselijke jeugd. Optredens waren er van de dansmariekes, Vrouwenband Permanent, medewerkers van de praktijk, vrienden van het bruidspaar en de Fransmariekes. Ad en Truus Franke (22) en Ad en Mieke Raijmakers (33) werden door voorzitter Henk v.d. Put als jubileum boerenparen in het zonnetje gezet. Gerrit en John van Kaathoven waren ceremoniemeester. De organisatie dankt iedereen die aan het welslagen van deze bruiloft heeft bijgedragen.