Afbeelding

Workshop 'Het sollicitatiegesprek' bij Laarbeek Werkt

Algemeen Algemeen

Laarbeek - In januari is de werkgroep 'Laarbeek Werkt' gestart met een cyclus van 4 workshops, die de deelnemers voorbereiden op het VacatureCafé, dat in mei gehouden wordt. Inmiddels zijn ze bijna toe aan de vierde workshop, die deze keer gericht is op het sollicitatiegesprek.

In de afgelopen drie bijeenkomsten is er hard gewerkt aan het zoeken en analyseren van vacatures, het maken van een goed CV en het schrijven van een motivatiebrief. Het sollicitatiegesprek is de laatste stap op weg naar een nieuwe baan. Tijdens de workshop leer je alles over de juiste voorbereiding hierop. Ook krijg je inzicht in de structuur van het gesprek en de vragen, die je kunt verwachten. Daarnaast besteden ze aandacht aan je persoonlijke presentatie.

Nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van Laarbeek Werkt? Aarzel dan niet om op 20 april bij hen aan te sluiten of om eens op de vernieuwde website www.laarbeekwerkt.nl te kijken. Samen wordt er actief gewerkt aan het verbeteren van de sollicitatievaardigheden. Daarnaast is er ook gelegenheid om na afloop van de bijeenkomst met andere werkzoekenden na te praten. Ook zijn vrijwilligers beschikbaar om je individueel verder op weg te helpen. Bij deelname krijg je een mooie werkmap en natuurlijk allerlei tips om van solliciteren een succes te maken!

De workshop is te volgen voor zowel oud-deelnemers als nieuwe geïnteresseerden en vindt plaats op donderdag 20 april van 10.00 tot 12.00 uur in het buurthuis van Mariahout, Bernadettestraat 43. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@laarbeekwerkt.nl. De werkgroep vraagt aan jou om een vacature mee te nemen, waar je in geïnteresseerd bent. Ook een bijbehorende brief en CV is noodzakelijk. Hiermee gaan ze tijdens de workshop oefenen. Graag tot ziens op 20 april.

VacatureCafé
Tot slot wil de werkgroep eenieder alvast attenderen op het VacatureCafé op 18 mei in het Dorpshuis te Lieshout. Tussen 13.00 en 16.00 uur presenteren werkgevers hun vacatures en kun je als werkzoekende reageren op de aangeboden vacatures. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2016 willen ze dit jaar wederom een mooi VacatureCafé neerzetten met als doel het bijeenbrengen van werkgevers en werkzoekenden in Laarbeek en omgeving. Als werkzoekende kun je vrijblijvend een bezoek brengen. Geïnteresseerde werkgevers vragen ze om zich aan te melden door middel van een bericht aan info@laarbeekwerkt.nl o.v.v. VacatureCafé. Een van de leden van de werkgroep neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.