Christ Verhoeven oud-koning Sint Antoniusgilde
Christ Verhoeven oud-koning Sint Antoniusgilde Foto: Antonius Gilde

Herinneringsschild oud-koning Sint Antoniusgilde Beek

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Koning zijn van het Sint-Antoniusgilde is geen wissewasje. Op de eerste plaats omdat het een hele prestatie is om zich koning te schieten, al speelt ook geluk een rol. Maar verder wordt van de koning ook verwacht dat hij of zij een koningsschild schenkt aan het gilde, de actieve leden van het gilde drie jaar lang met de patroonsdag en op kermismaandag op de koffietafel uitnodigt, en bovendien in die tijd ook nog eens officieel het gilde vertegenwoordigt op recepties en uitvaarten.

Al met al reden voor de leden om te besluiten dat diegenen die zich na het weer actief worden van het gilde, in 1978, koning hebben geschoten en nog steeds een relatie hebben met het gilde, een herinneringsschild krijgen.

Christ Verhoeven, koning van 1994 tot 1997 en van 2000 tot 2003, was de eerste oud-koning die het schild opgespeld kreeg. Een delegatie van het gilde, bestaande uit koning Tonny Gevers en haar gemaal Jan, keizer Huub van den Bergh en kapitein/voorzitter Bert van Kaathoven was hiervoor naar woonzorgcentrum De Regt gegaan, waar Christ sedert enkele weken woont. In de gezellige huiskamer waren echtgenote Jo, dochters en schoonzoon en kleinkinderen aanwezig om getuige te zijn van het opspelden van het schild door de koning. Daarna werd nog een tijdje gezellig gebuurt en werden herinneringen opgehaald. Christ, die het goed naar zijn zin heeft in De Regt, genoot zichtbaar van de aandacht. De andere oud-koningen van het gilde krijgen hun schild in september uitgereikt.